Så gled vi fram som på en räkmacka!
Jag o Joe under morgonpromenaden på båtens däck (foto Saga)
Lite shopping. Vi ska pröva Bacardis färdigblandade drinkar i sommar -med en massa is o frukt. Mojito och Strawberrydaquiri!
Efter en god frukost och lite shopping blev det bad o sol i pooldelen på båten.
Amanda, Josefin o Tuva badar och Heidi ligger o solar!
Barnen + Mannen
Håkan som trivs
Fina skärgårdsvyer att njuta av
Min goda räklandgång och en cider till lunch!
MUMS!
TACK Mamma o Freddan och hela familjen för en trevlig resa!!!!!!!
♥
Vi firar Mamma på Ålandsbåten!
Grattis bästa Mamma!
Mamma 70 år!
En liten skål i Champagne på mamma o Freddans hytt inledde vi med.
Katta, Filip och Saga
Amanda, Aviva och Jossan
En underbar helg fick vi tillsammans med la familia på Birka Paradise. Vi saknade dock sonen som inte helt ovanligt hade matcher!
Alla njöt och roade sig i fulla drag barn som vuxna och god mat och dryck fick vi njuta av!
Lite smarr ifrån fiskdelen av buffén
Mamma o Freddan (och Mikela t v)
Kusin Göran med flickvännen Maria
-kul att ses igen Gördis och kul att träffas Maria!
Lite varmrätt...
Heidi!
Lite smarr från efterrättsbordet!
Efter maten blev det lite barhäng! Speciellt tjejerna minglade och drack barndrinkar som om de inte gjort annat!
Tuva och Amanda -stora tjejerna!
Sen blev det dags för Eurovisionfestivalen:
Spänningen steg och stämningen var mycket god - alla var väldigt patriotiska- vilket drag!
Sen var det nattinatti och vi sussade sött i våra hytter medan båten guppade över Ålandshav!
Sommaren är här!
En av årets varmaste dagar hitills åkte vi iväg till Skansen med jobbet!
Djuren var så lagom pigga i värmen!
Vargen sover......
Älgarna slöade......
Många inhängnader verkade tomma för djuren gömde sig nånstans i skuggan.
Lillskansen har tyvärr byggts om och vi hade svårt att se några djur där men det fanns mycket att klättra på och tunnlar att krypa i....dock inte helt ultimata förhållanden när man har många barn att hålla koll på !
Dessutom endast EN toalett! Hur tänkte de då????
Ja ja utflykten blev ändå trevlig. Djurgårdsfärja åkte vi både dit och hem och det var nog höjdpunkten. En god matsäck hade vi alla med oss! Matsäck är ju alltid en hit!
Jag åt en matig sallad med quinoa, fetaost och Bayonneskinka
♣
I min trädgård just nu växer rabarbern så det knakar och gräslöken blommar. Blev så sugen på gräddfil med gräslök men jag hade ingen sill hemma så det fick bli med en bit lax till!
Gräslök i blom
Finns det nåt enklare och godare än lax?
Gullvivor -en av mina favoritblommor
Vi planterade en Gullviva de första fem åren vi bodde i vårt hus och nu har de fem plantorna ynglat av sig och vi har halva gräsmattan full och Joe är så snäll och klipper runt alla gullvivor för min skull!
♥ Puss på dig för det Joe!
Sill och grill hos mamma och Freddan
På fredagskvällen åt Saga och jag middag hos mamma och Fred. Vi hade en härlig kväll i "glashuset" och sen kom Joe och hämtade oss och jag åkte hem och packade för att ta skärgårdsbåten ut till Mefjärd dan därpå.
Mamma o Fred som posar framför sitt mysiga uterum.
Grillmaster med kontrollant....
Hungrig dotter....
Mammas sill mmmmmmm!!!
Grillade kotletter, hemgjord pommes, sallad och sparris med parmesanflakes och pinjenötter!
TACK för mat och prat M o F!
♥
Asiatiska fishcakes och kvartsfinal
Vi blev bjudna på middag hos Karlquistarna i torsdags. Efter en hel dag i trädgårn var det så skönt och gott att bli bjuden på middag!
Katta o Håkans fishcakes på torsk, krabbkött, limeblad och ägg som friteras...
Vi firade helgen med lite rosa champagne och jordgubbar....
Till maten drack vi Vino verde från spanien -den var helt ok, lite starkare smak än vino verde från Portugal.
Kvartsfinalen var ju ingen rolig historia som ni vet.....men men!
A Rosé with a wiew och Kardemummakyckling
Vi avnjuter att gott rosévin här ute på ön. LETH-jättegott!
Uteköket har pimpats lite med nya vimplar men än var vindarna från havet för kalla för att vi skulle vilja laga mat där. Vi lagade indisk gryta med grön kardemumma till middagen.
Vilken god doft av den kryddan! Mmmmmm!
Receptet på Kardemummakyckling:
2 msk olja
1½ tsk kardemummafrön (helst grön)
600 gr kycklinglårfilé
½ tsk salt
½ tsk chilipulver eller chilifrukt
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatpuré
1½ dl naturell youghurt
½ dl vatten
Skållad skalad mandel som mixas ca 1 dl
( Jag tänker nog ta hönsbuljong nästa gång så man får lite mer botten i smaken)
Stöt kardemumman i mortel och fräs upp allt utom en femtedel i oljan 1-2 min. Fräs upp kycklingen och häll i kryddor och tomatpuré. Rör om så alla bitar blir ordentligt kryddade. Häll på youghurt och vatten och häll i mandeln. Låt sen allt bubbla ihop i ca 15 min.Smula över resterande kardemumma. Servera med ris och chilipickles och en god sallad!
Hot blev det med chilipickles -men gott!
Vi tog en härlig prommis till Norra udden.....
Peggy som nosar efter nåt spännande....
Berit och Katta vid Norra udden...
En svan som låg på ägg.....
En strandskata......
Härliga vyer som man bjuds på under promenaden....
Bloggerska på promenad genom Gullvivor i massor!
Thaikyckling och fin Hortensia!
Måndagsmassaman och nyinköpt underbar Hortensia som jag köpte idag för mitt Interflora presentkort som jag fick till min födelsedag av "svärisarna". TACK Karin & Pat!
Hektisk dag idag men jag har fått supermycket gjort på jobbet. Sen var det härligt att mötas av en söt, glad hund när jag kom hem. Tindra är kvar hos oss tills på tisdag. Hon ligger på en filt på golvet i köket när jag lagar mat och det är verkligen ett trevligt sällskap. Bara jag och sonen till middag idag men några matlådor skall göras...Det fick bli Massamankyckling!
Ingedienserna förutom kycklinginnerfilén
Jag fräser upp kycklingen i olja och tar i en msk massamancurrypasta och fräser tillsammans sen i med en burk kokosmjölk, limeblad, 2-3st, och en hönsbuljongtärning. Sen är det bara att låta det bubbla ihop tills kycklingen är färdig. Grönsaker fräser jag på sidan så de blandas i och fortfarande är krispiga. -paprika och purjo blev det och jag tog nudlar idag men annars är ju jasminris gott till!
På spisen....
Mina fina ätpinnar som jag köpt i Oriental city, Colindale -London
Så en närbild på min fina Hortesia:
Plommonträd och vinbärsbuske planterat!
Vi tog en tur ut till Bauhaus idag och köpte jord, blommor och en vinbärsbuske. Vi tänkte också köpa ett plommonträd men de var slut så vi fick ta en tur till Plantagen och där fick vi tag i ett fint träd som vi förhoppningsvis skall få Victoriaplommon på om några år.
Plommonträdet är planterat och Joe gräver en grop för Rödvinbärsbusken....
Min fikapaus idag! Jag unnar mig choklad efter ett godisfritt år!!!!!
Karl Fazers mjölkchoklad väcker barndomsminnen. Jag fick alltid en stor sån här chokladkaka när jag var liten och mamma o pappa varit på Åland. Jag gillar fortfarande den mjölkchokladsmaken bäst!
Bloggerska som njuter av kaffe, sol och värme......
Den här helgen har jag levt på köttfärsbiffar med fetaost. Jag gjorde en stor laddning häromdagen och har ätit dem till både lunch och middag i två dagar nu. Det är inte så kul att laga mat åt sig själv....Joe äter sin egen diet och barnen har varit borta hela helgen så det har fått bli fetaostbiffar igen och igen!
Riven fetaost
köttfärs
örter
salt
svartpeppar
kebabkrydda
2 st ägg
Steks i SMÖR och inget annat!
Med sallad och Bea till, à la GI!
Nu laddar vi för en ny kort-vecka med lite familjemys och även påhälsning av den sötaste lilla hunden: Tindra!
♥
Konstutställning på Söders höjder och fika på Elfviks gård
Dags att vara lite kulturella!
Joes och min granne har konstutställning varje år uppe på Söders höjder. Vi var där i år igen och i år var Micke med oss. Joe hade tur för vi vann en suuuuperfin tavla i lotteriet, en akvarell, med motivet en olivkvist! Jihoooo!!!!
Vi njöt av vacker konst och utsikten från höjden! Vädret var dock allt annat än vårfint men men....
Sjömanskulan som vi såg stiga upp kl fem i ett för att sänkas ner när klockan slog ett så att fartygen (historiskt) kunde ställa sina kronometrar efter den kulan!
Vi drog vidare ut till Lidingö för att hälsa på Kia på hennes jobb ute vid Elfviks gård där vi lunchade, tittade på djuren och köpte lite handgjorda ljus!
Min goda lunchmacka...
Joe som "deffar" fick sig i alla fall en god kopp the....
Kia på jobbet med en galoppör "Alf"
Tre väldigt gulliga föl fanns på gården....
Lite ekologiska ägg passade vi på att köpa därute...
Lidingö runt seglades idag:
På väg in i mål med spinnaker uppe!
Regnbågs-isglass!
Äntligen lyckades vi göra regnbågssaft enligt barnens önskemål, i form av REGNBÅGSGLASS!
Våra fina och goda isglassar såg ut så här....
Violett, blått och grönt......
och gult......
Dags att få ut dem ur formen (=plastglaset)
Våra fina, fina glassar. Skål, sa barnen!
Väl värda att vänta på. Vi har ju fryst in de olika dryckerna/färgerna i omgångar under 1 vecka så det var fest när vi äntligen fick smaka! Lite mycket isglass för min smak.....men god!!
Cupcakes i casa Skoglund
Denna fina, vackra lilla muffin som nu är så på modet blev jag lite inspirerad att baka till födelsedagsmiddagen. Dels för att jag bläddrat i boken Hello cupcake sen i julas och dels för att jag hittade mini-cupcakeformar och en mini-cupcake plåt på Lagerhaus härom dagen.
Mini cupcakes är ju kanon om man vill smaka flera olika smaker......
Jag gjorde två sorter:
Vaniljmuffins med kanel o sockeräpplen med citron och kanelfrosting
Chokladcupcakes med hallon i och med chokladfrosting
Jag gjorde en sats smet som jag delade i två smaker alltså hällde smält choklad i den ena. Samma sak med frostingen jag delade den i två innan jag smaksatte dem olika. Här kommer receptet:
12 stora eller 24 små
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
50 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här
1. Grundrecept
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker (och vaniljsocker) poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Dela på smeten i två och smaksätt med tex 50 gram smält mörk choklad samt vanilj och citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning, lägg i t ex ett hallon eller äppelbitar och fyll på mer smet!
smörstekta äpplen i socker och kanel...
frysta hallon
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron samt citronzest plus lite kanel
eller
0,25 dl kakao
1 msk varmt kaffe
Vispa med elvisp!
Spritsa eller skeda på de svalnade cupcakesen!
Garnera!
Mina första cupcakes -Jag är nöjd och fick godkänt av la familia!
Snyggaste muggen ever!
Snyggaste muggen ever!
Ugnskyckling med grönpeppar
Kyckling i ugn med grönpepparsås. Vi åt ris/ potatis och sallad till!
Jag hittade receptet på denna smarta rätt som man kan förbereda och ha i kylen, så smakerna står och gottar till sig, för att sen slänga in i ugnen i ca 20 min när det är dags för middag!
Söndagsmiddag i casa Skoglund med lite sent födelsedagsfirande. Syrran med familj och Mamma o Freddan kom och åt.
Denna kycklingrätt slank ner hos alla utom mannen som kör sin diet......duktiga Joe!
Lite fina presenter fick jag också. Mina drömkoppar från Villroy & Bosh: New wave! och lite väldoft från durance och Maroccan oil för håret -heja jag och Maria Montazami.. Tack fina familj!
♥
Så här gjorde jag kycklingen.....(recept från Matplatsen)
Jag kokade kycklingar i kycklingbuljong och rensade dem och la i ugnsformar....
Man kan ju också ta färdiggrillade kycklingar om man vill.....
Häll såsen över kycklingen!
Receptet på såsen:
3-4 port
1 utrensad kyckling läggs i en ugnsfast form
Koka upp i en kastrull:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt och fräs den först i smöret)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Häll såsen över kycklingen och ställ in i kylen helst över natten (det går ju att tillaga på en gång men ni vet hur det är med grytor: godast när smakerna får dra lite!)
In i kylen o gotta till sig!!!!
Grädda sen i ca 20 min i 200 grader!
Måste passa på att visa min stolthet ute i trädgår´n!!!!!
Min Praktmagnolia har fått sin första knopp, efter 4 år- Jihuuuu!!!!
Lite solokvist!
Nattinatt allihop, nu ska jag knoppa in och drömma sött och ladda för den här veckan!
♥
Valborg och Första maj
Vi hade underbart väder på Valborg. Inte jätte varmt där ute på ön men solen värmde bra och det blåste inte mycket. Framåt kvällen var vi dock glada att vi fick värma oss vid Valborgselden där traditionen bjuder vinbål och vårsång i form av "Vintern rasat..." och "I den härliga vårsolens glans"!
Vinbål som värmde
Sen blev det lite stug mys tills klockan slog tolv och jag blev firad med champagne och present.
Tackar för det!♥
Födelsedagsbarnet äter frukost vid den underbaraste av utsikter....
Min standardfrukost just nu: Svartvinbärsyoghurt och müsli med en kopp kaffe
Lite udda sällskap dök upp under frukosten, en ekorrunge.
En ovanlig kurre utan naturlig respekt för oss. Lite läskig faktiskt. Jag trodde han skulle hoppa upp på mig hela tiden man visste inte riktigt var man hade honom....
Dags att packa ihop sig och åka hem igen.....
.....där det här fina paketet väntade på mig! Med fina Intermezzo-glas. Plus den kokbok jag önskat mig!
Tack bästa familj!
Dags för kött och grundstötning
Lita dramatik blev det också under helgen! Tre tonåringar krigade friskt i skogen med sina paintballgevär.
Martin, Marcus och Noel in action!
Det smattrade bra i två dagar ute i skogen men sen hade gossarna pangat upp 4000 kulor!!!!!
Så lite fiske hann de också med.
En kväll gick en båt på grund utanför oss så det blev utryckning med lilla båten för att kolla om de var ok? och de var de! Lite överförfriskade och de fick vänta på sjöräddningen som kom och drog loss dem från grundet!
Sjöräddningen på väg! Spänningen stiger.....
Men före grundstötningen..... god middag: renstek och lamm!
Min portion med rådjursstek, lamm, klyftpotatis, svartvinbärsgelé och pappa o Berits rönnbärsgelé
Härligt kött! Så gott och mört.
Peggy blev ocskå nöjd med ett rådjursben att gnaga på.
Räkmacka, räksoppa och strömming
Lyx-räkmacka med pilgrimsmusslor
Hemgjorda räkmackor är alltid godast var vi eniga om vid lunchen. Speciellt med dessa marinerade pilgrimsmusslor till! Så gott!!!!!!
På räkskalen gjorde Stefan och Lennart räkfond till en räksoppa .....
"Slow shrimp-soup"
Riktig slowfood!
Räksoppa på fond som är gjord på de fina räkskalen, tomatpuré, grädde, vitt vin och som pricken över i, lite cognac!
Jätte gott!
Mer omega 3 skulle helgen bjuda på. Killarna la nät och vi fick Strömming!
Pappa rensar nät......!
Fångsten!
Jag som rensar strömming....
Röken är laddad....
Det blev både stekt strömming och böckling till lunchen.
Lunchmacka med stekt strömming
Böcklingmacka (lite suddig men god)
Potatisgratin med Boursin-ost
Äntligen framme på Mefjärd för en långhelg. När vi väl kånkat vår packning över ön och pustat ut lite var det dags för lite matlagning. Stefan gjorde sin special potatisgratin med vitlök, chili och -Boursin-ost.
Koka upp potatisen i grädde med finhackad chili och vitlök. Smäl sen ner en till två Boursin-vitlöksostar, krydda med svartpeppar och salt. Bubbla en stund på spisen och sedan i en ugnsform i 200 grader tills potatisen är riktigt mjuk.
Så god, lite stark av chilin men med SÅ mycket smak av osten och vitlöken. En favoritgratin! Jag törs inte berätta hur många gånger jag tog om......
Vattnet kom på så vi kunde diska utan att värma diskvattnet! Vilken lyx det är efter vintern, eller hur Berit?
Lite kyligt från vattnet men lugnt och stilla.....