Grekisk mat- alltid en favorit & Recept på röror
Här är en förrättstallrik med röror från förra helgens besök på Resturang Isberia på St Paulsgatan.
Tzatziki, Tirokafteri, Melitzanosalata och Taramousalata
Tirokafteri - Fetaostsallad
200-300 g fetaost
2-3 dl grekisk yoghurt
vinäger
vitlök
oregano
1-2 tsk cayenne- eller chilipeppar
Mosa fetaosten med yoghurten, ganska grovt, blanda i vinäger, vitlök, oregano och cayenne- eller chilipeppar. Servera kyld. Var inte rädd för mängden peppar, det ska vara "bett" i salladen!
Recept på Melizanosalata:
Antal portioner: 4
Ingredienser
2-3 auberginer1 stor citron
olivolja
1 gul lök
2 msk finhackad persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och torka auberginerna. Nagga dem med en gaffel så att de inte "exploderar" under bakningen.
- Lägg auberginerna i en liten eldfast form. Baka dem i nedre delen av ugnen till de är helt mjuka, cirka 30 minuter. Vänd dem någon gång under tiden. Låt kallna.
- Dela auberginerna på längden och skrapa ur fruktköttet. Skala och dela löken och vitlöken i bitar.
- Lägg aubergineköttet, löken, vitlöken och oljan i en matberedare/mixer. Finfördela till en slät massa. Smaka av med salt och peppar och pressa i citron.
Julmiddag med jobbet på Resturang Kamarina. Alltid gott!
Souvlaki på fläskfilé!
Kommentarer
Trackback