Grekisk mat- alltid en favorit & Recept på röror



Här är en förrättstallrik med röror från förra helgens besök på Resturang Isberia på St Paulsgatan.
Tzatziki, Tirokafteri, Melitzanosalata och Taramousalata

Tirokafteri - Fetaostsallad

200-300 g fetaost
2-3 dl grekisk yoghurt
vinäger
vitlök
oregano
1-2 tsk cayenne- eller chilipeppar

Mosa fetaosten med yoghurten, ganska grovt, blanda i vinäger, vitlök, oregano och cayenne- eller chilipeppar. Servera kyld. Var inte rädd för mängden peppar, det ska vara "bett" i salladen!

Recept på Melizanosalata:
Antal portioner: 4
Ingredienser
2-3 2-3 auberginer
1 1 stor citron
olivolja
1 1 gul lök
2 2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och torka auberginerna. Nagga dem med en gaffel så att de inte "exploderar" under bakningen.
  3. Lägg auberginerna i en liten eldfast form. Baka dem i nedre delen av ugnen till de är helt mjuka, cirka 30 minuter. Vänd dem någon gång under tiden. Låt kallna.
  4. Dela auberginerna på längden och skrapa ur fruktköttet. Skala och dela löken och vitlöken i bitar.
  5. Lägg aubergineköttet, löken, vitlöken och oljan i en matberedare/mixer. Finfördela till en slät massa. Smaka av med salt och peppar och pressa i citron.




Julmiddag med jobbet på Resturang Kamarina. Alltid gott!
Souvlaki på fläskfilé!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0