Min godaste stuffing till kalkon!
Här kommer receptet på min favoritfyllning till kalkon:
5 skalade grovrivna morötter
1 riven gul lök
3 skivor vitt bröd (utan kant)
1 pkt bacon (baconet klippt i bitar)
3-4 dl vispgrädde
svartpeppar BLANDA IHOP ALLA DESSA INGREDIENSER!
Stoppa kalkonen från båda hållen med stuffingen. Lägg i stekpåse/stektub. Stek i ugn 180 grader tills den är klar (Det tar olika lång tid beroende på kalkonen så håll koll!)
Spara buljongen och häll en del över det uppskurna kalkonköttet och använd en del som grund till såsen.
Sås till kalkon:
Kalkonbuljong
1dl svartvinbärssaft
1 dl soya
2½ dl porter
½ buljongtärning
Koka ner såsen i ca 30 min. Häll i 4-5 dl vispgrädde och red av. Smaka av med peppar!
Servera kalkonen med stuffingen,sås, klyftpotatis och gelé!
Kommentarer
Trackback