Laddar upp för matmässan "Det goda köket" imorgon!!!
Skåla i Champagne med man och goda vänner,
Njuta av en god lunch på Kockarnas krog med rekomenderad dryck ur följande meny:
Meny Kockarnas Krog 2010
*
Melker Andersson – Fredsgatan gruppen
Moules frites, musselkroketter med krasse
-Halvrätt
**
Stefano Catenacci - Operakällaren
Aprikosglaserad fläsksida från Rocklundagård med ingefärssky och timjandoftande potatisterrine
Magnus Ek – Restaurang Oaxen
Ekologisk zucchini bakad med kallpressad rapsolja, salvia och blomkål, samt kräm på vita bönor med rostad Oviksost. Serverad med eneträdskolad vinäger.
Fredrik Eriksson – Långbro Värdshus
Höstens svampsoppa med rökt karré från jokkmokk serverad i surdegsbröd med citron-färskost
Gustav Trägårdh – Restaurang Basement
Torsk i frasig prästost med rostade rotfrukter, kall ägg- & laxromsås samt kryddgrönt citroncest
***
Magnus Johansson – Café Xoko
Svenska hallon inlagda och marinerade i rom toppad med len chokladkräm på choklad från “Tobago cacao estate” med chokladcrunch
Conrad Tyrsén – Restaurang Lux
Havtorn med mandel- och mascarponeterrine, havtorns marshmallows, dragerad mandel
Ska man ta soppan eller kanske musslorna (moules) eller båda?
Sen skall det minglas runt och inspireras mellan provsmakningarna av diverse goda viner (hoppas jag),
Sen tar vi en kaffe med avec och någon god pralin eller Macaron.....MUMS!
Hoppas kunna återkomma med fina, smarriga bilder från dagen ;-).
Mmmmmmm va gott det var. Joe