Smarrigaste pastarätten!
4 port
färsk lasagne på rulle
bechamellsås
tomatsås (typ pastasås, hemkokt eller på burk)
kokt skinka
zuccini
en smakrik ost typ blå ockelbo eller emmentalerost
salt & svartpeppar
Bred ut två lasagnebitar ungefär lika långa som en vanlig skärbräda. Täck med skivor av skinka, ostskivor och zuccini. Rulla i hop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop).
(Så här långt går det ju bra att förbereda denna rätt.)
Skär rullarna i ca 4cm långa "stubbar". Gör en bechamelsås och en tomatsås.(Går ju också bra att förbereda!) Bred sedan ut lite bechamellsås i botten av en ugnsfast form. Placera pastastubbarna därpå. Häll sedan över lite mer bechamell och sedan tomatsåsen. Sist strö över riven ost eller ostskivor. Gratinera i ugn ca 10 min 200 grader!
Servera med en fräsch sallad till!
Mmm det där måste jag prova, ser supersmarrigt ut!Jag förstår att du haft en härlig dag bland alla ät/drickbara godsaker mmmmmmmm