Valdagen men utan fläsk

Vi har varit och röstat idag och sen handlade vi ingredienser till dessa goda Grönpepparbiffar i ett recept från min kollega Monkan och hennes man Olle.


Här kommer receptet:
Grönpepparbiffar
Ingredienser:
500 g nötfärs
3 ägg
2 msk skorpmjöl
2 msk vispgrädde blandad med lika mycket vatten
2 krossade buljongtärningar
½ dl finhackad gul lök
1 ½ msk finhackad grönpeppar
1 tsk rödvinsvinäger
drygt ½ tsk salt (kan uteslutas)
smör till stekning
Sås:
½ msk finhackad grönpeppar
1 msk smör
½ msk vinäger
3 dl vispgrädde
1 tsk soja
4 msk gräddfil
1 krm salt (kan uteslutas)
1 tsk saft från pressad citron
Rör samman färsens samtliga ingredienser, smaka av och forma små biffar som steks snabbt på båda sidorna i en het panna i smör. De skall ej genomstekas utan ha en röd kärna kvar. Håll dem varma i 125 ° ugn på ett fat med kanter.
Fräs upp såsens grönpeppar i samma panna i 1 msk smör. Slå på vinäger och låt allt koka hårt i 1 min. Tillsätt grädden, sojan och gräddfilen under vispning. Låt koka ihop på svag värme några minuter. Smaka av med salt och citron. Höj ugnsvärmen till 225 °och låt biffarna ”dra” i såsen 10 min före servering.
Bjud biffarna med kokt potatis eller ris.
PS
1 burk grönpeppar ≈ 4,5 msk
Underbara tomater i den här tomatsalladen som vi åt till biffarna. Olika tomater med skivad rödlök och en vinegrette med rödvinsvinäger och mycket Italiensksalladskrydda.
Nu är det dags att smälta maten framför en bra film!