Påsken i bilder
Påsken, denna härliga mathelg!
Vi hade turen att på Långfredagen bli bjudna på Påskfisk. Det var Regnbågsforell, Röding och Gös. Marinerad i en Gremolata som grillades på utegrillen, medan vi sippade på ett svalt rosévin i ett underbart påskväder! Kan man ha det bättre? Och skjuts hem fick vi också, av sonen...hur skönt som helst!
Fiskar i Gremolata....
Här grillas det....
Till de goda fiskarna åt vi sallad, bröd och drack ett gott Chablis.
Till Dessert: Jordgubbar och glass och till kaffet denna underbara cognac!
Vickningen blev barnens favorit (och kanske även vi vuxnas): Stefans revbenspjäll......Mmmmm så kryddiga och goda!
Lite mer pics på påskmat:Här är Min variant av Smögencheesecake! Joe och jag har en varsin bit kvar i kylen som vi skall festa på till lunch!
Efter ett traditionellt smörgåsbordmed sill o dyl rundade vi av med en dessert, päron kokta i sockerlag och cognac sedan smörstekta med mörkt muscovadosocker och glass till dessa.Jag säger bara: Smarrigt!
Nu är det dags för en långprommis för att gå av sig lite av den goda maten.
Trevlig fortsättningen på påsken till Alla!!!!
Vi hade turen att på Långfredagen bli bjudna på Påskfisk. Det var Regnbågsforell, Röding och Gös. Marinerad i en Gremolata som grillades på utegrillen, medan vi sippade på ett svalt rosévin i ett underbart påskväder! Kan man ha det bättre? Och skjuts hem fick vi också, av sonen...hur skönt som helst!
Fiskar i Gremolata....
Här grillas det....
Till de goda fiskarna åt vi sallad, bröd och drack ett gott Chablis.
Till Dessert: Jordgubbar och glass och till kaffet denna underbara cognac!
Vickningen blev barnens favorit (och kanske även vi vuxnas): Stefans revbenspjäll......Mmmmm så kryddiga och goda!
Lite mer pics på påskmat:Här är Min variant av Smögencheesecake! Joe och jag har en varsin bit kvar i kylen som vi skall festa på till lunch!
Efter ett traditionellt smörgåsbordmed sill o dyl rundade vi av med en dessert, päron kokta i sockerlag och cognac sedan smörstekta med mörkt muscovadosocker och glass till dessa.Jag säger bara: Smarrigt!
Nu är det dags för en långprommis för att gå av sig lite av den goda maten.
Trevlig fortsättningen på påsken till Alla!!!!
Kommentarer
Trackback