Påskmiddag i Älvsjö
Vi avslutade denna underbara påskhelg med middag hos "Svärisarna" efter en nyttig dag i trädgården här hemma. Vi var så duktiga idag! Vi har röjt efter vintern, tvättat utemöbler, vattnat gräsmattan och planterat Penséer.
Passar på att göra lite reklam här på bloggen för mannens jobb BAUHAUS som säljer 8 penséer för 19.90 just nu!
Bra pris , tycker jag!
Annandagsmiddagen bestod av marinerad Fläskfilé.....
Ugnsrostade grönsaker och potatis....
en hemgjord superfräsch salsa med bl a mango o melon....
Till köttet åt vi ett gott sardellsmör (JamieOlivers recept) det passade bra till.
Sardellsmör:
225 g smör (rumstempererat)
1 liten burk sardeller (55g)(mosas)
2 msk hackad persilja
1 tsk pressad citronsaft
Blanda ihop o låt stå så smakerna blandas!!!!
Och till kaffet: en riktig påskbakelse med smördeg, aprikoser och vaniljkräm.
Tack för god mat och matlåda!!!
Apropå vår lilla diskussion om olika degar, så här säger Wikipedia om saken:
Mördeg är en deg som i sin klassiska form innehåller smör, vetemjöl, vatten och socker. Mängden socker kan variera beroende på ändamål, mer till småkakor och mindre till paj. Ibland inkluderas också ett ägg eller en äggula, och vattnet kan ibland uteslutas. Resultatet är en kort och kompakt deg som varken ska eller kan jäsa.
Filodeg är en mångsidig papperstunn deg gjord på vetemjöl, vatten, salt och små mängder matolja. Degen köps i regel färdig, eftersom det är en tämligen svår konst att få till den lövtunna och släta strukturen.
Så var det med det!!!!
Ha en bra o skön vårvecka med lika fint väder som nu under påskhelgen får vi hoppas!!!!
Kommentarer
Trackback