Dags för kronärtskocka
Underbara kronärtskockor
Så här på sensommaren är det dags för dessa goda "kockor"! Vi brukar äta dem som förrätt med smör och salt eller
citronvinägrette:
½dl god olja, oliv eller raps
½ pressad citron
1 skvätt vinäger (vilken som helst dock ej balsamico för då försvinner den fräscha gula färgen)
Vispa ihop!
Koka tills bladen lossnar lätt (ca 30 min) i saltat vatten. Beställer man i kronärtskockor på Libanesisk resturang är de kokta i vatten med citronskivor i, fräscht!
....sen är det bara att plocka blad för blad, doppa i smör eller vinägrette och dra av den nedersta biten av bladen med tänderna tills man kommer till "skägget" det tar man bort....
...och så återstår bara den goda kronärtskocksbotten !
Mmmmmm så god!
I år var första året som hela familjen Skoglund tyckte om kronärtskockorna! Kul tycker jag. Själv började jag mumsa kronärtskockor i unga år. När jag var ca 4 år tyckte mamma att jag var så väldigt duktig och åt kronärtskocka men det visade sig att jag bara doppade samma blad igen och igen så det jag faktiskt åt var-smör!!!
Kommentarer
Trackback