Vardagsbröd!
Har bakat mycket bröd på sista tiden. Dels för att det är så gott men också nyttigt - inga transfetter i hembakat inte! Här kommer ett recept på Filmjölkslimpa. Alla mjölsorter kan bytas ut mot andra efter tycke och smak!
Försök 1
Det här brödet har samma recept som det nedan men jag hade torkade aprikoser och hasselnötter i och inga brödkryddor- helt ok men försök 2 blev godare.
Försök 2
Recept:
6 dl dinkelmjöl
6 dl rågmjöl
½dl linfrön
100g hasselnötter
2 rivna äpplen
0,75 msk brödkryddor
4 tsk bikarbonat
½tsk flingsalt
1 l filmjölk
½ dl sirap
1 näve solrosfrön eller 2 till toppen av limporna (häller man solrosfrön i smeten blir de gröna!)
Blanda alla torra ingredienser häll sen på fil och sirap rör eller kör i assistent. Häll ner i 2 1½l formar som är smorda och mjölade. Toppa limporna med lite solrosfrön!
Försök 1
Det här brödet har samma recept som det nedan men jag hade torkade aprikoser och hasselnötter i och inga brödkryddor- helt ok men försök 2 blev godare.
Försök 2
Recept:
6 dl dinkelmjöl
6 dl rågmjöl
½dl linfrön
100g hasselnötter
2 rivna äpplen
0,75 msk brödkryddor
4 tsk bikarbonat
½tsk flingsalt
1 l filmjölk
½ dl sirap
1 näve solrosfrön eller 2 till toppen av limporna (häller man solrosfrön i smeten blir de gröna!)
Blanda alla torra ingredienser häll sen på fil och sirap rör eller kör i assistent. Häll ner i 2 1½l formar som är smorda och mjölade. Toppa limporna med lite solrosfrön!
Kommentarer
Trackback