Veckans mat och Kryddpresent
En lång vecka med mycket inbokat -dag som kväll- är äntligen slut. Puh! Skönt med lite helg så man får ta igen sig! Halva familjen är i fjällen så här är det bara jag och sonen och han är inte hemma mycket så det är väldigt stilla här i casa Skoglund. Jag sov själv i huset för första gången någonsin (tror jag), i natt. Sov som en stock!!!!
Lite gott har man förstås tryckt i sig denna vecka bl a hamburgare......
.....Kyckling i rödcurry med cocosmjölk......
.....och lax i ostsås med jordnötter ( Nötterna la Wille till när han lagade denna rätt till sin mor (för första gången) medan hon lagade hans favvojeans) och det blev riktigt gott! Tack för maten Butchoo♥
....och så våfflor förstås!Två våfflor hann jag få i mig på jobbet i dag till mellanmål.
Mmmm vad det var gott! Man måste synda nångång och är det våffeldag så är det!♥♥♥♥
Jag fick en rolig present idag av en mamma på jobbet: En Eritreansk krydda som heter Berberi . Jag fick en hel burk, direkt inforslad från Eritrea till henne. Kryddan innehåller bl a rödpeppar, ingefära, vitlök, basilika, salt, koriander, kummin. Så nu ska jag prova att laga hennes kycklinggryta med Injera en typ av majspannkaka som man äter till. Det ska bli spännande, bildbevis kommer.
Så här ser kryddan ut:
Jag säger ju det: Matintresset samlar människor!
Nu är det nattinatti här. Ska sova bort min förkylning har jag tänkt mig!
Lite gott har man förstås tryckt i sig denna vecka bl a hamburgare......
.....Kyckling i rödcurry med cocosmjölk......
.....och lax i ostsås med jordnötter ( Nötterna la Wille till när han lagade denna rätt till sin mor (för första gången) medan hon lagade hans favvojeans) och det blev riktigt gott! Tack för maten Butchoo♥
....och så våfflor förstås!Två våfflor hann jag få i mig på jobbet i dag till mellanmål.
Mmmm vad det var gott! Man måste synda nångång och är det våffeldag så är det!♥♥♥♥
Jag fick en rolig present idag av en mamma på jobbet: En Eritreansk krydda som heter Berberi . Jag fick en hel burk, direkt inforslad från Eritrea till henne. Kryddan innehåller bl a rödpeppar, ingefära, vitlök, basilika, salt, koriander, kummin. Så nu ska jag prova att laga hennes kycklinggryta med Injera en typ av majspannkaka som man äter till. Det ska bli spännande, bildbevis kommer.
Så här ser kryddan ut:
Jag säger ju det: Matintresset samlar människor!
Nu är det nattinatti här. Ska sova bort min förkylning har jag tänkt mig!
Kommentarer
Trackback