Chokladmousse och äppelblom!
Katta och Håkans goda chokladmousse. En klick vispgrädde serverades också till a là GI!
Här kommer Per Morbergs recept på Chokladmousse:
Antal portioner: 4
Färdigt på: 50 min
Ingredienser
200 g mörk choklad
6 dl vispgrädde
3 äggulor
Gör så här
1. Förbered ett vattenbad, tag en kastrull med vatten och sätt på spisen.
2. Lägg chokladen på en tallrik och låt den smälta över vattenbadet (kastrullen med det kokande vattnet).
3. Vispa grädden fluffig.
4. Blanda ner äggulorna i den smälta chokladsmeten.
5. Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden och rör om försiktigt.
6. Ställ in i kylen och låt stå minst en timme innan servering.
Så här fint är vårtäppelträd just nu! Tur att man har haft nåt fint att titta på den här veckan när jag varit hemma och kurerat mitt ryggskott- usch och fy vad det är tråkigt när det smäller till. Men nu är det i alla fall på slut-tampen hoppas jag!
Kommentarer
Trackback