Jordgubbs- och rabarberkaka
Ingredienser
250g smör
6 ägg
5 dl socker
1 msk vaniljsocker
6 dl mjöl
1 msk bakpulver
200 g rabarber (ca 4-5 stjälkar)
Tillbehör: Vispad grädde sötad med lite florsocker
(och gärna med lite finriven ingefära ca två matskedar)
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda i mjölet, blandat med bakpulver och sist smöret. Häll smeten i en smord långpanna.
2. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Snoppa och halvera jordgubbarna. Fördela rabarber och jordgubbar i långpannan och strö över pärlsocker.
3. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt kakan kallna och skär den i rutor.
4. Vispa grädden och smaksätt med ingefära och florsocker. Servera med ingefärsgrädde och jordgubbar.
Ta da!
Jag har ingen lagom långpanna så jag tog två normalstora gratängformar och det blev lagom till det här receptet!
(Recept från tidningen Allt om Mat)
Oj oj oj värsta layout proffset, gillar den jättemycket!
Kram H