Underbara skaldjur
Drömmer mig tillbaks till den goda skaldjursmiddag vi blev bjudna på för nån vecka sen hemma hos "Weklunds"
Recepten kom från Leif Mannerströms bok om fisk o skaldjur och råvarorna från "fiskbilen".
Titta och bli suktad!
Gratinerad hummer med smör, vitlök och örter....mmmmmums! Detta är Stefans eget recept för vår nyårshummer.
Pilgrimsmusslor provencal à la Mannerström
Jätteräkor à la Mannerström
Desserten stod jag för: Chokladmousse med hallon och knäckflarn.
Flarnen är hur lätta som helst att göra och här är receptet:
100g smör
1 ½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
Hetta upp smöret rör ner övriga ingredienser -havregrynen sist! Låt smeten svlna något. Klicka sedan ut den på bakplåtspapper eller smörad plåt med stora mellanrum!
Grädda flarnen gyllenbruna i 200 gr 6-7 min!
Lägg dem på spånjärn för att böja dem eller låt dem svalna plant!
...et voilà!
Sen avslutade vi kvällen med lite dans och det var tur det efter allt smarr!
Tack kära vänner för allt gott, vi är snart tillbaks!