Laxtips och baktips
Laxfiléer på strimlad purjo med fetaost.....
och sen på med crème fraiche blandat med chilisås och skjuts in i ugnen 20-25min!
Denna enkla snabba laxrätt åt vi med ris till i veckan, enkel att göra och det blev gott!
Nu kommer ett baktips jag lärde mig i somras. Det blir lätt att jobba med bakplåtspapper om man först blöter det sedan är det mjukt och går bra att lägga ner i div formar för att saker och ting inte ska bränna fast!
Nu kommer ett baktips jag lärde mig i somras. Det blir lätt att jobba med bakplåtspapper om man först blöter det sedan är det mjukt och går bra att lägga ner i div formar för att saker och ting inte ska bränna fast!
.....Sen lossar kakan perfekt!
Här är en krusbärskaka som jag bakade förra helgen.
Här är en krusbärskaka som jag bakade förra helgen.
Recept på BÄRPAJ
150g smör
2dl socker
2½dl mjöl
1 ägg
1dl mannagryn
2-3dl frysta bär( -Vinbär, krusbär och hallon har jag provat)
Rör smör och socker poröst. i med mjölet, ägget och sist mannagrynen. Tryck ut degen i en springform (jag har alltid bakplåtspapper i botten).
Fördela bären i pajdegen och tryck ner dem lite. Grädda i 200g ugn i 25 -30 min (står det i receptet ) men 20min i min ugn)
Kommentarer
Trackback