Cheviches på Mefjärd
Vi njuter av ledighet ute på ön igen! ! 17 grader i vattnet och lite skurar idag men vi har några projekt på gång så allt är grejt!
Äter gott gör vi ju alltid här ute och igår hade vi en mysig grillkväll med Joes hemmarinerade biffar och Stefans underbara potatis, Smörstekt färskpotatis med ströbröd tillverkat av Crostini kex med svartpeppar. MUMS!
Tillagat ute på grillen såklart!
Till förrätt fixade vi till en Cheviche, som vi åt på Tammsviks gård härom dagen. Det var ju så gott så vi provade att göra en egen variant.
Ingredienser: Räkor, halstrade pilgrimmsmusslor, finhackad gurka, rödlök, chili och mango, 1 pressad vitlöksklyfta, rivet skal av lime samt limejuice och finhackad koriander.
Making cheviches......
Vi gjorde en limeaioli till......
Denna rätt har vi inte gjort för sista gången!!!
Cheviche är en rätt från sydamerika. Där basen är fisk eller skaldjur marinerat i citrusjuicer -lime eller citron- och kryddat med chili, lök och koriander. Man kan ha olika frukter i eller avocado -allt som man tycker om alltså!!!!
Kommentarer
Postat av: Helen
Mums fillibabba!!:)
Trackback