A Rosé with a wiew och Kardemummakyckling


Vi avnjuter att gott rosévin här ute på ön. LETH-jättegott!


Uteköket har pimpats lite med nya vimplar men än var vindarna från havet för kalla för att vi skulle vilja laga mat där. Vi lagade indisk gryta med grön kardemumma till middagen.


Vilken god doft av den kryddan! Mmmmmm!




Receptet på Kardemummakyckling:
2 msk olja
1½ tsk kardemummafrön (helst grön)
600 gr kycklinglårfilé
½ tsk salt
½ tsk chilipulver eller chilifrukt
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatpuré
1½ dl naturell youghurt
½ dl vatten
Skållad skalad mandel som mixas ca 1 dl
( Jag tänker nog ta hönsbuljong nästa gång så man får lite mer botten i smaken)

Stöt
kardemumman i mortel och fräs upp allt utom en femtedel i oljan 1-2 min. Fräs upp kycklingen och häll i kryddor och tomatpuré. Rör om så alla bitar blir ordentligt kryddade. Häll på youghurt och vatten och häll i mandeln. Låt sen allt bubbla ihop i ca 15 min.Smula över resterande kardemumma. Servera med ris och chilipickles och en god sallad!

Hot blev det med chilipickles -men gott!

Vi tog en härlig prommis till Norra udden
.....


Peggy som nosar efter nåt spännande....


Berit och Katta vid Norra udden...


En svan som låg på ägg.....


En strandskata......




Härliga vyer som man bjuds på under promenaden....



Bloggerska på promenad genom Gullvivor i massor!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0