Ugnskyckling med grönpeppar


Kyckling i ugn med grönpepparsås. Vi åt ris/ potatis och sallad till!

Jag hittade receptet på denna smarta rätt som man kan förbereda och ha i kylen, så smakerna står och gottar till sig, för att sen slänga in i ugnen i ca 20 min när det är dags för middag!

Söndagsmiddag i casa Skoglund med lite sent födelsedagsfirande. Syrran med familj och Mamma o Freddan kom och åt.
Denna kycklingrätt slank ner hos alla utom mannen som kör sin diet......duktiga Joe!
Lite fina presenter fick jag också. Mina drömkoppar från Villroy & Bosh: New wave! och lite väldoft från durance och Maroccan oil för håret -heja jag och Maria Montazami.. Tack fina familj!

Så här gjorde jag kycklingen.....(recept från Matplatsen)



Jag kokade kycklingar i kycklingbuljong och rensade dem och la i ugnsformar....


Man kan ju också ta färdiggrillade kycklingar om man vill.....


Häll såsen över kycklingen!


Receptet på såsen:
3-4 port

1 utrensad kyckling läggs i en ugnsfast form

Koka upp i en kastrull:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt och fräs den först i smöret)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Häll såsen över kycklingen och ställ in i kylen helst över natten (det går ju att tillaga på en gång men ni vet hur det är med grytor: godast när smakerna får dra lite!)

In i kylen o gotta till sig!!!!

Grädda sen i ca 20 min i 200 grader!

Måste passa på att visa min stolthet ute i trädgår´n!!!!!
Min Praktmagnolia har fått sin första knopp, efter 4 år- Jihuuuu!!!!



Lite solokvist!

Nattinatt allihop, nu ska jag knoppa in och drömma sött och ladda för den här veckan!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0