Ugnskyckling med grönpeppar
Kyckling i ugn med grönpepparsås. Vi åt ris/ potatis och sallad till!
Jag hittade receptet på denna smarta rätt som man kan förbereda och ha i kylen, så smakerna står och gottar till sig, för att sen slänga in i ugnen i ca 20 min när det är dags för middag!
Söndagsmiddag i casa Skoglund med lite sent födelsedagsfirande. Syrran med familj och Mamma o Freddan kom och åt.
Denna kycklingrätt slank ner hos alla utom mannen som kör sin diet......duktiga Joe!
Lite fina presenter fick jag också. Mina drömkoppar från Villroy & Bosh: New wave! och lite väldoft från durance och Maroccan oil för håret -heja jag och Maria Montazami.. Tack fina familj!
♥
Så här gjorde jag kycklingen.....(recept från Matplatsen)
Jag kokade kycklingar i kycklingbuljong och rensade dem och la i ugnsformar....
Man kan ju också ta färdiggrillade kycklingar om man vill.....
Häll såsen över kycklingen!
Receptet på såsen:
3-4 port
1 utrensad kyckling läggs i en ugnsfast form
Koka upp i en kastrull:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt och fräs den först i smöret)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Häll såsen över kycklingen och ställ in i kylen helst över natten (det går ju att tillaga på en gång men ni vet hur det är med grytor: godast när smakerna får dra lite!)
In i kylen o gotta till sig!!!!
Grädda sen i ca 20 min i 200 grader!
Måste passa på att visa min stolthet ute i trädgår´n!!!!!
Min Praktmagnolia har fått sin första knopp, efter 4 år- Jihuuuu!!!!
Lite solokvist!
Nattinatt allihop, nu ska jag knoppa in och drömma sött och ladda för den här veckan!
♥