Middag i Skarpnäck o Söndagsmiddag med Exotisk fläskfilégratin
Kias goda grönsaksgratin med tre sorters ost: Chèvre, grevé och prästost.
Till gratinen åt vi kyckling och god sallad! Jättegott!
En liten Limoncello slank också ner på maten! Slurp....syrligt o gott!
Mamma och Freddan var här och fikade idag vi lyxade till det och mumsade i oss lite bakelser!
Exotisk fläskfilégratin med ris blev söndagens middag
Här kommer receptet:
Exotisk fläskfilé
150 gr bacon
500 gr fläskfilé
salt/svartpeppar
2-3 bananer
1 burk mandarinklyftor
3 dl matlagningsgrädde
3 tsk curry
3 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Skär filén i skivor. Stek dem i stekpanna och salt och peppra.
Lägg köttet i ugnsäker form. Klipp baconen i bitar och stek
dem knapriga och låt rinna av på hushållspapper.
Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela
över köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlök.
Häll blandningen över köttet. Gratinera i mitten av ugnen i 20 min.
Servera med ris och en härlig sallad!
-Jag gjorde tredubbelsats och delade upp det i två formar!
(Receptet är från Gourmetmorsan)
Dottern gillar inte bananer i mat så det fick bli en form utan bananer.....
En lätt och god rätt som verkade vara uppskattad av hela la Familia
Mamma o Fred bjöd på vinet. Detta goda Rioja har Freddan beställt hem till dörren tillsammans med 11 andra goda viner! Bekvämt!!!
Sedan blev det Solsian som för närvarande står på dagordningen för Söndagsmiddagarna!
Tack för ikväll och nu börjar nedräkningen. Skall bara jobba 4 dagar till för på fredag åker vi till PORTUGAL!!!!!!
Kommentarer
Postat av: Helen
Ha det underbart!!! Jag är så avis, ska du veta:)
Kramar till er alla!!!
Trackback