Citronkaka med blå vallmofrö
Sonen är hemma igen efter sin semester i Portugal. Med i bagaget hem låg underbara portugalCITRONER! De är sååå goda och smakrika och stora - kolla skillnaden!
Var tvungen att baka nåt så jag provade att göra en kaka med vallmofrön i. (Recept från Rosendals trädgårdscafé ) Kakan ser inte mycket ut för världen men ack så god. Här kommer receptet:
175 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
¾ dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
c:a 1 dl blå vallmofrön att bröa formen med
Klä en form ca 23 cm i diameter. Smöra formen och bröa den med vallmofrön. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda ner socker, ägg, citronskal- och saft och sist mjölet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 180 ° i cirka 35 minuter.
På väg hem från ön efter en kanonvecka med god mat, samvaro med nära och kära och inte minst, underbara bad!!!!!
Hej då Mefjärd för denna gång....