Buenos dias Buenos Aires y Argentina

Vår globetrotter-kamrat Stefan har nyss varit i Argentina och var så imponerad över deras goda kött, vin och chimichurri. Han och Annsan bjöd över oss på god mat och vin a la  Argentina. Vi åt oxfilé med chimichurri och sallad samt provade tre olika malbec viner från Argentina:
Oxfilé med chimichurri
Chimichurri är en salsa från Argentina, nästan en gremolata, som innehåller örter- gärna persilja o färsk oregano, vitlök, olja, vinäger, chilifrukt och kryddor. Man kan nog röra ihop lite av det som man själv tycker om av dessa ingredienser och sedan servera till kött. MMmmmmm -super fräscht och gott!
Argentinska Malbecviner
Så här skriver Systembolaget om Malbecdruvan och vinet:

Malbec har länge fört en undanskymd tillvaro i röda viner från Bordeaux och områden i sydvästra Frankrike. Den odlas även i Loire - där den heter cot - men har problem att mogna i det svala klimatet. I Bordeaux ses den som en utfyllnadsdruva och är på tillbakagång.

Men i Cahors sydost om Bordeaux ger malbec spännande viner. Där ingår minst 70 procent av druvsorten i vinet. Vinerna från Cahors är ofta mörkt röda i färgen och fylliga, med aromer som plommon och tobak.

Malbec har också hittat ett nytt hem i Argentina. De bästa vinerna kommer från odlingar på hög höjd i Mendoza. Druvorna där blir små och koncentrerade med mycket fruktsyra, tack vare en lång och sval växtsäsong.

Andra odlingar finns lite varstans i Nya världen, som i Sydafrika, Australien och USA.

Viner av malbec är oftast fruktiga & smakrika eller strama & nyanserade.

 
Jättegott vin till den goda smakrika maten! Gör en chimichurri till grillat i vår sommar alla!! Det är en rekomendation!
 
Vi hade en trevlig kväll och var glada att William o Felicia var med och umgicks och spelade spel! Vilket spel kunde vara mer passande än vinspelet (finns på designtorget) Det var både kul och lärorikt och ungdomarna gjorde otroligt bra ifrån sig.........utan att tycka så värst bra om vin.
 
Tack för oss! ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0