Lätt LCHFbröd

5-6 stycken bullar
5 ägg
2 dl pofiber
1½-2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g smält smör
En skvätt grädde (2-3 msk)
Vallmofrön eller några andra valfria frön att strö över....
(det gör också att det smakar lite mer som vanligt bröd)
Vispa äggen fluffiga, smält smöret och blanda ihop med grädden. Blanda de torra ingredienserna och häll först ner smör/gräddblandningen sedan de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 5 minuter. Klicka ut på bakpappret och forma sedan till bullar med fuktade händer. Jag ”bollar” dem från hand till hand tills de blir släta. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
De känns inte vanligt bröd utan känns lite lättare....man blir inte så mätt. Ta en välsmakande, lagrad ost och någon grönsak på mackan så blir de mer lika vanliga mackor i smaken!
