Trerätters: Yoghurtspanacotta med Löjrom, Kyckling i krämig sås och Chokladhjärtbakelse
När man håller igen med maten är det så kul när man verkligen får tillfälle att laga riktigt god mat! Och njuta av den förstås! Efter många nyttiga veckor här hemma var vi värda en god lördagsmiddag med vin!
Fam Weklund kom över och vi åt och drack gott och spelade vinspelet! Tjejerna mot killarna ochtjejerna vann förstås!!!
Här kommer bilder och recept:
Yoghurtspanacotta med Löjrom:
2 st gelantinblad
2,5 dl mellangrädde
1,5 dl matyoghurt
0,5 dl salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök
100g löjrom
citron och räkor till garnering
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden och ta av från värmen. Lägg ner gelantinet och rör tills det löst sig. Blanda ner övriga ingredienser (ej löjrommen såklart)
Ställ kallt i minst 5 h. Lägg på en sked löjrom och dekorera med några räkor och citronskivor!
(Recept från Halv åtta hos mig)
Nästa gång jag gör denna förrätt kommer jag ha i lite hackad lök för att få lite mer sting på det hela!
Möra kycklingfiléer i gräddig sås med smak av soltorkade tomater
Recept:
6 port:
6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1 msk soja
ca 8-10 soltrokade tomater, hackade i småbitar
2 vitlöksklyftor (jag tog 4)
salt & peppar
Lägg kycklingfiléerna i en form. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!
Servera med ris och/eller sallad!
(Recept o bild Matplatsen)
Lite vinprovning blev det också...bl a.ett jättegott vin "Ambrosia" ett Cabernet sauvignon !(längst till vänster)
Till dessert festade vi på en chokladdröm: Chokladhjärtbakelse!!!!!
Receptet: (från" två systrar blogg")
200 gr smör
200 gr mörk choklad
4 ägg
2 dl socker (eller stevia el. sukrin)
Vispa ägg o socker poröst. Smält chokladen i vatten bad och blanda i smält smör. Häll blandningen i äggsmeten. Grädda i 200 gr tills ytan blir hård. Några minuter bara!!!!!
Ställ gärna in i kylen tills dagen därpå då den serveras rumstempererad med lättvispad grädde!
Slurp! ♥
Kommentarer
Postat av: Ann
Såå gott :):)
Postat av: Helen
Men fy bubblan va gott allt ser ut :)
Trackback