Nyårsmenyn klar! Recept på rödvinssås och chokladmousse.



Nu är hummrarna inhandlade liksom oxfilet och champagne. Vi har planerat en klassisk nyårsmeny med gratinerad hummer, helstekt oxfilet, potatisgratin och rödvinssås. Till dessert blir det chokladmousse med rom och passionsfrukt. ( Jag ville ha pannacota med bär som på bilden ovan men blev nerröstad av mannen)
Tror nog att vi kommer bli mätta!

Så välkomna då H, M och M!! Och kör superförsiktigt!
Ni andra är ju förstås också välkomna och ni kan också köra försiktigt men ni bor ju lite närmre ;-)!


Här kommer receptet på rödvinsåsen som vi bestämt oss för att prova:

Rödvinssås med mörk choklad, 4 personer

3 dl rött vin
1 dl vatten
1 msk maizena
kalvfond
balsamvinäger
några bitar mörk choklad smaksatt med havssalt
några droppar Tabasco Chipotle
vitpeppar

Koka upp och smaka av!

Chokladmousse med rom och passionsfrukt

12 personer

200- 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2- 3 äggulor
2- 3 msk mörkt muscovadosocker
1- 1.5 msk kokhet espresso
2 -3 msk mörk rom
3- 4.5 passionsfrukter
3- 4.5 dl vispgrädde
hyvlad choklad till garnering

 

Gör så här

1. Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i microvågsugn.

2. Vispa äggulor och socker krämigt.

3. Blanda ner kokhet espresso, rom och urskrapade passionsfrukter.

4. Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens.

5. Blanda ner den smälta varma chokladen i äggsmeten.

6. Vänd ner den lättvispade grädden, lite i taget.

7. Fyll moussen i små koppar eller glas och garnera med lite hyvlad choklad.

 

 

 

 

 



Kommentarer
Postat av: Anonym

Verkar gott! Alltihop!

2010-12-29 @ 20:07:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0