Jul jul goda jul!

Nu har jag äntligen kommit till det stadiet att man är trött på julmaten! Men så har vi ju också ätit mycket och väldigt gott under dagar tre.
Julafton inleddes med tomtegröt- frukost med fam Karlquist här hemma. Där höjdpunkten helt klart var en vörtlimpemacka med julleverpastej och saltgurka!!! MMMMMMMMMums. En klar favorit för mig.
 
Julbordet hos fam Klingsell gick inte heller av för hackor. Vårt bidrag till julbordet var köttbullar, prinskorv och Janssons frestelse som Joe knåpade ihop i år!
 
 
 
 
 
 
Fam Klingsells gran, helt i rött -jättefin!
Efter mat och julklappsöppning avslutades kvällen med en lite klurig aktivitet som Saga stod för så geniknölarna fick jobba lite. - Kul o bra jobbat alla! Tack för allt gott och julklapparna!
 
 
På Juldagen äter vi ju kalkon i vår familje, så även detta år. Skönt att få komma hem till mamma och få äta avhenne- och Freddans supergoda kalkon med potatis, portersås, stuffing och gelé! Mums vd det är smarrigt!
 
 
 
Underbart god stuffing
 
Kattas juliga chokladmoussar!
 
Chokladmousse och mandelformar med sylt och grädde som mamma gjort precis som när vi var små!
Gott!
Kusinerna Alex o Saga i apparnas värld!
 
Tack för allt gott och alla julklappar kära familj!♥
 
 

Aktivitet i juletid

Vi tog en liten tur ut till Nynäshamn o hälsade på pappa o Berit i veckan. Härligt att få komma ut lite från sjukstugan. Vi passade pÅ att byta julklappar och åt lunch nere i hamnen,- fisksoppa! Kan ju inte köra bil med en arm så det fick Joe göra men dricka ett glas vin till soppan gick bra med endast en arm!
Bäst att passa på
 
Pappsen o Berit
 
Den fina julgranen Saga valt på Bauhaus......
 
Glöggkväll med familj o vänner måste man ju ha!!!!Vi hade en trevlig glöggkväll i fredags då vi mumsade på
bl a lite julgodis, saffransbullar, Ernst ostbollar, julcupcakes, pepparkakor och olika mögelostar:
 
 
En del av glöggarna.....
 
....en annan del
 
...och ännu en del!
Tack!!!!! för en trevligkväll och alla fina blommor och god dryck! & Tack Saga o Julia för rolig hjärngympa-lek!
 
Inga julkort har skickats i år från oss i familjen Skoglund. Vi passar på att önska alla en god jul på detta sätt istället! Detta är de ord som jag förknippar med julen och som jag hoppas ni alla får mycket av!
 
 
Nu sliter Joe med Mannerströms Janssons frestelse medan jag vilar armen i högläge( efter dagens julklappsshopping) samt sippar på ett gott Amarone!!!! Kan ju låta skönt men jag skulle ge vadsomhelst för trolla bort mitt gips! Julklapparna ligger ännu oinslagna här hemma........stackars mannen som får kämpa dubbelt!
GOD JUL ALLIHOP! ♥
 
 

Man får hålla humöret uppe

Min fina Lucia i tovad ull som jag fick i julklapp förra året
 
Jag hade världens otur på Lucia! Mitt under luciafirandet halkade jag i snön och bröt handleden -två ben där inne gick av- och det var smärtsamt kan jag intyga!
 
De två bilderna nedan, får symbolisera min luciadag helt enkelt! Sjukhusvistelse som innebar röntgen och väntan sen tillrättaläggning av ben och röntgen igen. Sjukhusets personal var vrkligen trevliga och proffsiga men väldigt stressade....stackars dem- också!
Fem timmar senare med gips på plats, fick jag äntligen äta något,  hade då inte ätit på 10 timmar!!!!Jag började då ändå känna mig tacksam över att jag inte behövde opereras, många patienter omkring mig låg och väntade på operation, och tacksam över att jag hade en arm till, samt väldigt glad över de starka smärtstillande tabletter jag fick utskrivna som gjorde så jag sov till kl halv elva dan därpå!
En smärre pärs men de finns dem som har det värre!
 
Nu är det bara att gilla läget och vänja mig vid en arm som väger rätt mycket och anpassa mig till att vara sjukskriven i fem veckor....Tur att familj och vänner kommer att vara lediga rätt mycket i desa jultider! Så man får lite sällskap!
 
Simsalabim...Aj aj aj! Så fort det kan gå ibland i julstressen!
 
Min snälla familj har nu servat mig med mat o dryck i dagar tre! Kan snart själv laga mat igen men för tillfället har jag haden i högläge!
Sagas goda ungnsrostade rotfrukter med oliver, timjan och fetaost!
 
 
Utanför vårt fönster just nu käkas det frön som bara den. Fåglarna måste hålla värmen......
Vackert med vinter......men HALT!  Ta det lugnt i julstressen allihop och sanda och använd broddar!!!!!
 
 
 
 
 

1a Advent

En skön helg med sovmorgon idag men ändå en dag där vi fått mycket gjort! Efter en god adventsfrukost tog jag o mannen en långpromenad. Vilket underbart kallt härligt vinterväder!
Härligt med lite vintervitt omkring oss!
Joes goda lunchomelett med chorizo, purjolök och ost.
 
Huset är nu lite adventspyntat och i år kör vi lite Portugaltema i adventsljusstaken:
Juldofter i adventsstaken. Kanelstänger, pomerans, lagerblad och rosmarin.
 
Fåglarna har fått lite vintermat här ute på tomten och själva blev vi bjudna på god Porterstek på söndagsmiddagen hos Karlquistarna. Dessutom fick vi gott adventsfika med hembakt saffransbröd och pepparkakor!
 
                                                                     Syrrans fina pepparkaka till mig
 
 
Glögg med pepparkakor och krämig Stiltonost! Mmmmmmm!
 
 
 

Vintern är här

Det har varit en hektisk men bra vecka. Med två höjdpunkter: Vi hade ett super trevligt föräldramöte på jobbet! och det kom snö!!!!! Efter höstens regnande stod det plötsligt klart  för mig hur mycket jag saknat snön och ljuset som kommer med den!
                               Vår baksida idag på morgonen. Härligt!
 
 
                                       Kärt besök i veckan; Tindra var här!
 
 
 
Och så lite middagar från veckan: Jag har ju fått massor av svampar av min gamla kollega Monkan och hennes Olle. Joe har förvällt och fryst in allt ihop. Så nu gjorde jag (a la GI) pannbiffar med en sås på grädde, italiensk kalvfond och lite svarta vinbär, som fick bubbla ihop. Till pannbiffarna -uppfräst strimlad purjolök och trattkantareller! Et  Voila!:
 
               Pannbiff med purjolök och trattkantareller och gräddig sås
 
Efter en intensiv fredag,  som avslutades på IKEA och citygross, var vi äntligen hemma och kunde laga lite mat. Vi prövade en ny kycklingsallad som jag läst receptet på för länge sedan, kommer inte ihåg var, och den var god.
 
Här kommer receptet:
4 port
Färsk kycklinglårfilé ca 600 g Steks och kryddas med salt, peppar och grillkrydda!
Ruccola
färsk rosmarin (finhackad)1 näve
3 stora avocado
bönor (sköljda)-jag tog stora vita bönor, kidneybönor och en blandad böntetra-alla från go green!
Apelsinfiléer från 2 apelsiner
 
Skär ruccolan lite mindre,blanda med finhackad rosmarin. Lägg på ett stort fat. Lägg på bönorna, avocadon i klyftor och sist kycklingen och apelsinfiléerna!
 
Häll på olja och någon god balsamico!
 
Joes vintips:(från Metro eller DN....?)
 
                                                                     V, från Spanien
 
Sen avslutade vi kvällen med "På spåret" på TVn och en premiärglögg nämligen Blossas årsglögg med smak av Yuzu Ingefära-en asiatiskt inspirerad smak. GOOOOOOOOOD!
 
Nu blir det frukost och sedan åker vi till Enköping där Wille har match!
 
Trevlig helg i snömyset!
 
 

RSS 2.0