Italienskt i Jämtland och vintips...

Äntligen kom vi fram till kära vänner i Stavre, Jämtland. Härligt att träffa H o M plus deras döttrar igen. Micke fixade god middag till oss på fredagen, spaghetti bolognese -alltid gott. Den fortsatte vi i samma tecken på fredagen med Joes o min Italienska lyxsallad med bruschetta o tomatsalsa samt en god cambozola-ost. Favoritvinet för oss alla fyra var:

 Det var så roligt att vi båda paren köpt vårt favvovin utan varandras vetskap!
Prova det!!!



Bruschetta, cambozola, tomatsalsa och Italiensk lyxsallad. Receptet på salladen finns här:

Skönt att vara framme och få umgås ordentligt i några dagar och att få vara LEDIG lite!

Kära vänner back in buisness!
Alldeles för lång tid sen vi sågs brydn!

Lite dessert slank också ner. Kommer ni ihåg den här godingen:

GINO
=Ugnsbakad frukt med vit choklad rivet över



Stavrefrukost! Helen dukade upp värsta "ho...

mms_img154901968 (MMS)

Stavrefrukost! Helen dukade upp värsta "hotellfrukosten" till oss imorse med en latte på perkilatorbryggt kaffe- det är gott! Nu blir det långpromenad för att mjuka upp kroppen efter allt sittande på tåg och i onsdags på helgkurs.


Tåglunch på väg upp till Jämtland. Vi fest...

mms_img174152630 (MMS)

Tåglunch på väg upp till Jämtland. Vi festar på pasta o rödvin från bistron på tåget...är det semester så är det!


Müsli på lösvikt

Ville bara tipsa om att det finns olika müsliingredienser  från Risenta på Ica Kvantun i Sickla till 79kr/kg. De hade fler ingredienser till hemgjord müsli där än nån annanstans som jag sett!  De hade t ex branflakes, quinoapuffar, boveteflingor, dinkelflingor, dinkelpuffar, linfrö, solrosfrö, alla möjliga nötter och torkade frukter.



Som vanligt mumsar jag god nyttig müsli till frukost med favorityoghurten- svartvinbär! 


Moderna museét och lunch på sta´n



Niki Saint de Phalles skulpturer utanför Moderna -Visst kan man inte annat än bli glad av dessa glada färger och runda former.

Mannen och jag samt M o K tittade på Modernas utställning med konst skapad av barn i utställningen:

Helt underbara bilder, skulpturer och andra uttryck och jag fick hur mycket inspiration som helst till mitt jobb!!!
De höll på att hänga om den ordinarie samlingen så det var mycket avstängt och utställningen av Sturtevant var lite svårtillgänglig.......???
Annars gillar jag Moderna urmycket och kan stoltsera med att vi var på nyinvigningen Pappa och jag! Kommer du ihåg det pappsen?

Sen åt vi och Micke och Kia lunch på Söder:

Min Räksallad



Joe och Micke tog Ceasarsallad



Kias chèvremacka.
 -Allt var supergott och fräscht!

Nu hem och laga fläskfilé och choritzogryta till söndagsmiddag med fam K!

Passar också på att visa en liten bild från vår roliga fredagskväll på Hamburger Börs/ och sen Sheraton - så nu fick ni vara med på bloggen ni som tjatade så!!!!!;) ;)


Kära glada vänner.....Tack för en superrolig kväll!



Auberginegratäng och grillpremiär!


Vi grillade rostbiff med honungs grillkrydda till det: en Auberginegratäng o sallad.


Joe premiärgrillar med ett glas rött därute -han verkade nöjd!

Grillpremiär idag, det kändes lite vårigt faktiskt fastän det inte var soligt alls idag o ganska kallt. Efter en städ- och shoppingdag ville vi skämma bort ungdomarna lite och tog fram fritösen så Joe friterade både Mozzarellasticks och chili cheese tops till dem som förrätt!


Själv skulle jag bara ta en........hmmmmm -det gick så där med det!

Auberginegratäng
Lätt att göra och god samt lite nyttigare än pommes, som vi gjorde till ungdomarna!

Aubergine, tomatsås och parmesanost!

Skär auberginen i centimetertjocka skivor fräs dem i olja och låt dem bli lite mjuka. Salta!



Varva tomatsås och aubergine i en gratängform eller smågrytor....


Steg 1, 2 och 3 =strö över riven parmesanost!

Grädda i ca 15 min i 150 gr-jag grillade på lite mot slutet för att osten skulle få lite färg.


Jag gjorde det lätt för mig idag och köpte färdig tomatsås med oliver i -det blev himla gott faktiskt!

Nu står  mannen i köket och gör rent fritösen samt tar hand om oljan.......man hör en och annan liten svordom faktiskt. Det är ju det som är gisslet med fritöser. Varje gång man skall diska den kommer man ihåg varför den inte åker fram så ofta!

Själv ligger jagr på soffan och bloggar och sippar på ett glas Riesling! Lördagskväll helt enkelt!

Ha så skönt allihopa denna lördagskväll!



Citroncheesecake i Sickla köpköpkvarter bl...

mms_img178186969 (MMS)

Citroncheesecake i Sickla köpköpkvarter blev mitt lördagsgodis idag. Jag var redan mätt när jag tog fotot...men den var supergod! Älskar citron o lime i bakverk o glass!


Chili-korvgryta

Blev så glad när jag hittade denna smarta förpackning med finhackad chili i frysdisken i affären. Jag gillar inte att finhacka chili för man pillar sig alltid i ögat eller näsan o sen svider det som sjutton hela kvällen.


Annars blev det en lättlagad middag häromdagen med lite uppfräst falukorv, röd- o gul lök och lite chili -o paprika crème fraiche.

God o lite stark till korvgrytan...

Jag pimpade med lite extra chili som fick fräsa med korven o löken i stekpannan och sen i med crème fraichen och sen lite paprika precis innan jag tog av grytan- så paprikan fortfarande är krunchig!


Sonen åt ris till, vi andra bara sallad.


Idag äter vi Mexikanskt

Jag ville prova min nya fajitakryddblandning och skulle handla färsk kycklingfilé- men den var slut så jag fick ta skinkschnitzel och strimla fint och puttra på lite längre så den blrv mjuk.


Kryddblandningen var helt ok! Man kan dock ta lite mer än en msk till 400g kött eller kyckling, tycker jag!

När vi läter Fajitas ska det vara rödlök och paprika till som fräses upp hastigt i pannan efter köttet/kycklingen så man får med alla goda smaker.


Alltid en höjdare med Fajitas!

 Nu vattengympa.....


.........äntligen efter en massa veckor med min segt läkande fot!


Philadelfiabullar i långpanna


Lättaste bullarna i långpanna med philadelfiafyllning och min fina vårbukett...


Degen skall vara kladdig....

Här kommer receptet:(finns lite överallt på nätet)

ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker


Fyllningen som man säkert kan smaksätta med nåt annat än vanilj, jag kan tänka mig citron, apelsin, lime, choklad eller kanel kanske?

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen ska vara kladdig o lös).Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Gör fyllningen.

Gör sedan hål jämnt fördelat över degen med en mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.




Grädda i 200 grader ca 12-15 min, eller tills den fått fin färg.
Skär upp i rutor!

De var supergoda! Jag gillar ju inte vaniljkräm i bullar eller på wienerbröd men den här fyllningn med philadelfiaost var god och liknar toppingen på en morotskaka. Man kan säkert pressa i citron det blir säkert en hit!


Fiskfavorit i repris

Svärisarna är hemma igen från sin sköna semester i Portugal. Vi träffades och åt middag och tittade på deras foton.
-Kul att se er skymta förbi Jane o Ole, om ni läser detta!!!!! Ni verkar haft en riktigt trevlig "julig" jul!

Receptet på denna goda fiskfavorit finns här!

Fisk i med kräfttoutch och ris


Mor o son


Saga, Farfar/svärfar och jag

Nån som kan gissa var sonen höll hus????
-Jadå.......i hallen på träning förstås! Men han kom sen o åt upp alla rester!!!

Sen dags för bildvisning från detta underbara land, Portugal!
 


Vår i luften!!!

Ibland kan man bli glad över det lilla! Som en ny favoritkaffekopp med älsklingskaffet och super goda jordgubbar som jag shoppade idag för 10kr asken. Solen sken in när jag tog min fikapaus efter lite hemmastädning och då blir man genast gladare.

Fikapaus i solen idag!

Jag är också glad över att vi bokat REA på Hamburgerbörs. Sist jag skulle gå hade jag ryggskott och fick ge bort biljetten! Så nu är det dags, kul att ha nåt att se fram emot!
Kolla de här klippen så blir ni också glada!!!




Tänker passa på att visa vår fina iskonst som blev klar idag på jobbet:


Regnbågs-is!

Nu ska jag gå och laga till en kyckling till middag!
Ha en skön tisdag!!


Egen Müsli och lördagsgott!

Härlig lördag som innehöll lite vårfix här hemma. Sen tog jag  o mannen en tur till Liljeholmens galleria och besökte bl a ICA Liljeholmen för att köpa lite ingredienser till min egen mÛsli. Jag brukar ju alltid köra mûsli o yoghurt till frukost i veckorna och har börjat tröttna lite på de produkter som finns i affärerna bl a denna:

Pauluns müsli som är ok men dyr!! tycker jag.

Jag köpte puffat dinkel, havreflingor, rågflingor, pumpafrö och kokosflakes på lösvikt:


Sen blandade jag i en påse typ branflakes och en påse blandad torkad frukt o bär  samt lite torkade aprikoser.



Och tata! :

Min egen müsli!

Känns skönt att ha två stora burkar müsli i skafferiet till alla vardagsmornar.



Men nog med nyttigheter denna lördag! Vi köpte även lite fikabröd som vi tänkte mumsa på i årets första utefika på baksidan i solen men det var lite för kallt faktiskt så vi satt inne och åt favoritkakan: vit choclatechip med macadamianötter!

Bloggerskan herself med vårfixad soffa -äntligen vit igen!


 Vi tog en biokväll med middag i Söderhallarna och denna goda snackstallrik med bl a chilicheese tops och chilimajonäs intog jag tillsammans med ett Rieslingvin. Lördagsgott!!!

 
Chilicheesetops, lökringar och ostpinnar med chilimayo

Sen tittade vi på filmen "The Ironlady" om Margaret Thatcher. Den rekomenderas varmt! Vad otroligt duktig hon är den där Maryl Streep! Gå och se den!


Lunchsallad med tonfisk, ägg o musslor fix...

mms_img-11362071 (MMS)

Lunchsallad med tonfisk, ägg o musslor fixade mannen till idag. Fräsch o god!


Fredagsmiddag med Caesarsallad


Min snälle man hade köpt god torr cider till mig till vårt lilla afterwork så här på fredagen!

Jaha då var det dags för en Ceasarsallad. En klar favorit som jag ätit många gånger, men det här var första gången jag gjorde en....konstigt nog. Det viktigaste med en Caesarsallad tycker jag är att baconet är knaperstekt,  kycklingen välkryddad och att dressingen är gooooood!

Jag bestämde mig för att göra min egen dressing och googlade på recept och jag hittade alla möjliga kombinationer av ingredienser så jag gjorde min egen tolkning och mix av dessa och blandade en caesardressing på en höft!

Ingredienserna till min Caesardressing....( i glasburken finns sardeller)plus lite honung som jag använde och smakade av med.


Vår goda fredagssallad. Det blev bara jag och mannen till middagen ikväll, ungdomarna hade fredagsplaner....

Jag kommer ihåg en Caesarsallad från i somras, när vi var på landet, som syrran gjort.

Längtar efter sommaren nu.....

Full fart mot helgen alla bloggläsare!


Italiensk lyxsallad

Dags för en ny sallad denna torsdag i salladsveckan. Idag körde vi en variant av en sallad som Stefan o Ann brukar göra på ruccola, parmaskinka, tomater, parmesanost och balsamicodressing (supergod -prova den också). Vår variant innehöll också några underbara produkter som för tankarna till det Italienska köket.

Torsdagens sallad med våra favoritingredienser á la Italien

Italiensk lyxsallad innehåller:
1 salladspåse italienmix
15 skivor prociutto
1 stor avocado
tomater
paprika
basilikablad
1 stort mozzarellaägg
rostade pinjenötter


Vi körde balsamico och olivolja på salladen med en liten klick ört- och vitlökscrème fraiche brevid.

Joe hittade denna superbra Balsamico vinäger på Lidl .......

........och vår favorit Bella bella mozzarella!

Nu blir det hundpromenad för vi har Lilleman här hemma när fam K käkar middag på Hard Rock café!


Bullfika på sportlovet! Så här fina bullar...

mms_img-20941519 (MMS)

Bullfika på sportlovet! Så här fina bullar bakade vi o barnen på Igelkotten idag......nu väntar vi på alla föräldrar o syskon som ska komma o fika med oss!


RSS 2.0