På jakt efter det perfekta frukostägget...

Alla i min stora familj både gammal som ung älskar ägg och vi har mycket bestämda åsikter om hur det perfekta frukostägget bör vara. Hårdkokt, löst, rinnig gula, krämig gula....
För att få till allas perfekta ägg använder vi en liten ägg-grej som visar äggets konsistens där inne. Man lägger ner den i kastrullen att koka med äggen.......sen är det ju bara att hålla koll.

Förra helgen hade vi köpt fina ägg på Elfviks gård där Kia jobbar men vi hann inte smaka dem för William med kompis hann göra scrambled eggs på dem, i sin jakt på protein! De var urnöjda!

(Ägg innehåller faktiskt alla vitaminer utom C-vitamin och är den perfekta proteinkällan!)

Men denna helg tog vi revansch för vi hade turen att få 12 fina ägg när vi hamnade på en bondgård..... - men den historien kan jag inte riktigt berätta än!
Jag kan bara säga -Tack för de fina äggen som vi verkligen njöt av!


Turkisk morotsröra och Avocadosalsa

Ann o jag grillade i lördags och provade lite goda tillbehör till. Morotsröran kommer att bli en ny sommarfavorit. Här nedan kommer recepten:

Annars Njuter vi just nu av våra fina äppelträd som står i full blom härhemma.


Bokleverans, Lördag på Lidingö och Heja Sverige!

 
TACK Lennart för mina fina böcker från dig!
 
Boken Grillmat LCHF av Birgitta Höglund suktade jag och syrran över när vi bläddrade i Pappas exemplar ute på Mefjärd....så mycket gott!.-och nu har jag min egen bok!!! ....och syrran och Svärmor också! Det kommer nog dyka upp ett och annat recept ifrån den boken här på bloggen i sommar! Det fanns så mycket gott, näringsrikt och lättlagat i den där boken.
 
 
I lördags tog vi en tur ut till Lidingö och Elfviks gård där Kia är ridlärare. Vi ville ju se hennes nyinköpta alldeles egna häst: Alcastar!
Där ute passade vi på att äta en lunchmacka och fika. Lidingö runt seglades även denna helg så vi gick en prommis ner mot vattnet och kollade på båtarna.
 
Underverket himself!
 
Jag vågade faktiskt klappa honom....
 
Den kompetenta ridläraren!
 
 
 På gräs sluttningen ner mot vattnet stod detta tält uppställt. Där kommer programmet Grillmästarna 2013 spelas in och det går på TV4 i sommar. Vi kunde ju inte låta bli att tjuvtitta lite in genom tältväggarna och kolla  in studiomiljöerna....
 
I
 
En likadan grill som vi har minsann! Kanske vi kan plocka upp några tips från programmet i sommar. Ja det tänker jag inte missa...
 
Sen var det semifinal i hockeyWM som gällde. Vad kul att Sverige vann och gick  till final!!!!!! Vi har ju varit på Globen och tittat på fyra matcher under det här WMet ....det har varit jättekul. Speciellt matchen mot Canada -vilket drag det var!
 
 
Kul även att Danmark vann Eurovisionsschlagerfestivalen. Speciellt som jag hade Anette på besök som ju bor i Danmark mellan varven.
 
Nu har vi ätit tacos härhemma och skall titta på matchen i TV, skönt tillbakalutad i soffan denna gång!
 
Ha en skön vecka i vårens tid alla Blogggläsare!
 
 
 
 

Vårt vackra Stockholm

Vår tradition sen några år är ju att ta en utsiktspromenad i vår vackra stad. Denna gången blev det endast Jag, Joe och Micke som njöt av  lördagen i solsken tillsammans på promenad från Kungstädgården till Hammarbysjöstad.
Micke o Joe under Körsbärsblom i Kungsträdgården
 
Mycket folk och turister i de blommande alléerna i Kungsan.
 
Vi gick vidare längs skeppsbron och Slussen och man kan ju bara beklaga att Slussens ombyggnad inte får ta fart för det ser ju för tråkigt ut runt Slussen! Och Katarinahissen som är stängd tillsvidare!!!! Nej, skärpning Stockholms makthavare!
Af Chapman
 
Vi stannade till på Fjellgatan och hittade Erstaterassen där vi njöt av utsikten, en räkmacka och ett glas vitt vin.
 
 
Joe softar på Erstaterassen
 
Här hade vi bl a fin utsikt mot Gröna Lund och den nya attraktionen....nån typ av slänggunga ca 100 m upp i luften. - Ingenting för mig!!!!!!
 
 
Stackars människor där uppe i gungorna. Jag fick svindel bara av att se dem!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Från Erstaterassen vandrade vi vidare på Söder....genom Vitabergsparken och så småningom ner till Barnängen och bryggan där färjan går mot Henriksdal och Hammarby sjöstad.
Vid den bryggan på Tegelviksvägen ligger en trevlig bra restaurang som varmt rekommenderas: SJÖJUNGFRUN titta in på deras meny!
 
Mannen på Sjöstadsfärjan
 
 
Hammarby sjöstad i sikte!
 
Dags för ett stopp på Jimmy´s steakhouse där man sitter fint nära vattnet. Solen sken och värmde oss och vin o öl smakade gott och ett glas hade vi verkligen förtjänat genom vår långa promenad genom Söder!
 
 
Även i Sjöstaden blommade de japanska körsbärsträden. Här var de dock lite mindre turister och folk i allmänhet.
 
Träd blommande i både vitt och rosa.....
 
 
 
Härligt vackra blomsterklasar!
 
Sen bar det av till Micke o Kia i Skarpnäck där vi grillade och hade en trevlig kväll!
Tack för oss!!!!! Nästa gång hoppas jag hela gänget kan hänga med!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tacokyckling

En intensiv vecka här i "Snakeswomp". Mycket träning för sonen som både bygger muskler och spelar inlinehockey just nu. Mannen har en en hektisk vårsäsong på jobbet -alla köper jord
( och annat) på Bauhaus just nu! Saga har slutspurt i skolan och jobbar däremellan och stöttar pappa Joe på Bauhaus. Själv är mitt jobb just nu som ett smärre träningspass- mycket på gång just nu minst sagt!

Vi ser fram emot studenten snart för Saga. Det skall bli kul..... hon håller på o väljer buffemeny just nu.....Får se vad det blir...?!


Gjorde en kycklingrätt i veckan som familjen gillade.-" Lägg upp den här på bloggen mamma", sa sonen så det gör jag såklart!


Äntligen lite värme o lunch ute!

Underbara ö, vad jag har längtat ut till dig. På Mefjärd blir allt så rofyllt när vattnet flyter förbi ute på fjärden...

Lennart såg svalor, i plural, så nu är sommarn snart här. Vi kunde också äta lunch ute i söndags och det var härligt o gott. Mefjärdspytt samt sill o potatis.

Berit visade oss sina fina hemvävda trasmattor och jag har fått en till golvet i lilla rummet i lillstugan. Det är så fint därinne nu.

Passar också på och visar Berit o pappas tomatodling som verkligen ser lovande ut!


Mefjärdslördag!

Efter en god lunch med sill, potatis o korv blev det en promenad till norra udden. Härligt att gå genom tallskogen med vacker utsikt på båda sidor ön!

På vägen hem blev det ett stopp hos Solveig där vi satt nere vid bryggan o njöt av utsikten o ett glas vitt. Det var riktigt skönt när solen var framme.

Sen hem igen för att förbereda middagen.......grillmiddag så klart!


Man har blivit vinkännare.....

Efter Valborgshelgens firande med Bubbel hittade Joe denna bild i DN. Kul att den champagnen vi valt (eller den Cremant vi valt) var en prisvinnare!
Passa på nu medan den finns på Systembolaget,
till alla försommarens festligheter!


Min födelsedag...

Vi firade min födelsedag på Valborgsmässoafton med bland det bästa jag vet: Snittar och Champagne!....eller det blev en Cremant som vi provade på nyårsafton och tyckte mycket om. Louis Bouillot, i vit o rose'! Ett tips!!!!!


Eftersom vi har en blivande student i familjen så passade vi på att ha
"mösspåtagning"också. Jag har rotat fram min gamla mössa men Saga ville inte riktigt ha sin.....än! Men Petter gillade att ha den.....

Tack kära vänner o familj för en trevlig kväll och tack för fina presenter!

Tack också till Mamma, Katta o Stefan för hjälp med mat o tårtor! Och till Felicia för roliga lekar!!!!!


RSS 2.0