Kvällsthé i min nya tekanna


Fyndade en Höganäs tekanna på Iittala- outlet i helgen. Verkligen bra pris 199 kr för denna stora härliga kanna som stått på önskelistan ett bra tag.


Fyndade även en ljusstake från Orrefors. Pucken i glas. Vi tyckte liksom den passade in i familjen!

Sitter nu här nöjd efter ett bra avdelningsmöte och tar det lugnt och njuter av några koppar vaniljthé!!

Lördagsfika o söndagspromenad

Biokväll med fika blev till endast fika på sta´n då det bara fanns biljetter på 1:a bänk -inte kul för nacken det har vi erfarit förut. Men vi hade trevligt ändå mumsandes på vårt goda fika o thé . Jag provade ett thé som jag aldrig druckit förut det hette lyckliga gatan. Helt ok!


Cheesecake x 2 på Café 60 Sveavägen 60 En med blåbär och en med hallon!


Mums, vilken skapelse!- en dröm i choklad, kola, nötter och fudge!

Men ibland får man synda lite! Joe och jag åt i alla fall den här GI-lunchen med rökt lax, musslor,fetaost, avocado, oliver och en liten sallad. Gott o fräscht!






Ut och gå blev söndagens "mission" Vi åkte ut till Gustavsberg och fyndade lite på Outleten där. Två cognacskupor i vår serie "Intermezzo" till bra pris och lite annat smått och gott.Sen åkte vi vidare ut till Kummelnäs för att kolla in fam Skoglunds fd landställe. Det såg lite annorlunda ut sen sist vi var där kan man minst säga:









Många trevliga grillkvällar och härliga bad mindes vi när vi åkte förbi!!!
Kul att se hur det blev efter all ombyggnad. Sedan vidare till Skepparholmen igen för att hämta min kvarglömda väska med jobb-papper!  Det man inte har i huve´t får man ha i bena!! Så det blev en långprommis där ute.




Mysig vinterpromenad till Hasseluddens brygga.





Konferens på Skepparholmen och ett vintips!

Har just återvänt från konferens på Skepparholmen ute vid Hasseluddens brygga. Kul att vara där ute igen och ett trevligt konferenshotell var det- med SPA. Tränade och kopplade av i SPA;t och sedan avnjöt vi en middag i resturangen tillsammans alla kollegor.

Skepparholmens konferens o Spa


Utsikt från hotellrummet


Förrätt Laxtårta med kavringsbotten och löjrom (en liten klutt bara tyvärr)


Gödklavfilé med potatiskaka med västerbottenost och en palsternackspuré


Tiramisu a la Skepparholmen

En trevlig middagskombination där vinerna överträffade maten.

Two Wines ett shirazvin från Columbia Crest (finns i Systembolagets beställningssortiment)


Fisk- och skaldjursgryta till lunch!
Den godaste rätten av de rätter vi serverades ,tycker jag!!

Snickersrutor


Ingredienser;

300gr jordnötssmör

1dl socker

2dl ljussirap

1 l cornflakes

1dl cocos

300g choklad

 

Tillagning

Ca 30 stycken

1. Klä en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper.

2. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Låt detta nästan
koka upp på svag värme. Rör om då och då.

3. Krossa flingorna lätt. Tag kastrullen från värmen och rör ned de
krossade flingorna tillsammans med kokosen.

4. Bred ut detta i den bakplåtsklädda formen.

5. Smält chokladen och bred ut den över kakan.

6. Låt svalna helt innan du skär den i rutor.

Så lätta att göra och perfekta att baka om man inte har någon ugn, i en båt eller på landet kanske!

Nu har jag ett gäng överblivna rutor från kalaset i min kyl som ropar på mig.....få se om man kan motstå!!

 

 


Födelsedag för vår Saga!!


Dottern har haft födelsedag och  blivit firad av släkt och vänner. Tack alla, hälsar Saga.






.....och ljus i tårtan skulle det vara! Dessa blåstes ut med kraft, hoppas önskningen slår in min Saga baga!


Nu har vi bakat i dagarna två Saga och jag. men känns alltid bra med hembakat både för plånboken och smaken....



.....och lite bullfest blev det också!

Saga, Märta och Saga! Fniss....fniss härligt att vara 17 år!♥


Söndagsmiddag i "Snakeswomp"


På menyn ikväll: Fyllda paprikor, en köttfärsröra på köttfärs, ädelost, purjolök och kantareller ,med Tzatziki och bulgur.



.....och till efterrätt: Kattas underbara "Gino" Frukt och bär med riven vit choklad -Serveras med vaniljglass-Mums!

Återigen ett avsnitt av solsidan -kul att se den tillsammans allihopa 11 personer och en hund var nog maxantalet i våra sofffor!

Tack för besöket och välkomna på tisdag när vi firar en 17 åring här hemma! ♥

PS titta gärna in på bloggen Matplatsen Veronica som har den bloggen kan behöva höja sina tittarsiffror eftersom hon just nu fått beslut om att hon måste sluta blogga annars får hon inte A-kassa (hon är dessutom höggravid)! Vad är det för knäppa regler? Får man inte ha bloggning som hobby för att få A-kassa???

Lördagskväll med Kyckling o nyttigt smarr!


Soltorkade tomater och fetaost efter en liten "session" med mixerstaven. Som fyllning till skårade kycklingfileér som vi sen lindade med bacon.

.....och skjuts in i ugnen!






Vi åt sedan kycklingen med en stor grönsallad och en bönsallad, kidney bönor och kikärtor med en vinegrette på mango balsamvinäger.(Joes idé till bönsalladen = gott o fräscht)

Styrde sen kosan en bit söder ut till Ann & Stefan där vi smarrade hela spelkvällen lång -Värsta språket heter spelet som varmt rekomenderas!


MVG i dekoration!!! Heja Stefan!


"Kalamata I presume!?"


Fick också äran att smaka på en julklappsdryck. En Calvados XO -super god och vilken doft.....mmmmm jag gillar era sniffersglas! (Men jag smuttade bara för jag lever ju nyttigt och vitt denna månad! ;)

Tack för en trevlig kväll! Vi återkommer gärna!

Middag hos Syster Yster med familj

Middag hos syster med familj - en trevlig grej som vi ska köra här i år,att bjuda varandra på söndagsmiddag. Mycket trevligt att turas om att laga mat och promenera till varandra - det är ju inte så långt!


Håkan hade kokat ihop denna goda gryta med mycket mustig smak!
Sen blev det premiären av Solsidan som vi alla sett fram mot!

Tack för maten sa soldaten
Jag kan gärna diska faten!

Frukt är också godis......neej! Men en nödlösning!

Det nyttiga livet börjar nu....eller imorgon eller på måndag....?
Men nu kör i a f stegräkningstävlingen igång på jobbet. Bra!!

Men var finns all god frukt när man e sugen på nåt. Längtar efter sommarens jordgubbar!!

Ananas är en favorit här hemma den här årstiden!


Den här "produkten" skulle verkligen underlätta när man ska skiva ananas, som man ju helst äter färsk!

Inte så avancerad "carving" som här nedan kanske.....men men!!






Mycket pilligt jobb -men snyggt blir det! Men för att citera mina barn: "ORKA!"

Fräsch Yoghurtglass med lime och citron



Mitt andra försök att göra en fräsch yoghurtglass! Det gick lite bättre den här gången. Man måste sätta på glassmaskinen så den snurrar innan man häller i glassmeten- har jag erfarit- annars fryser den snabbt fast och maskinen orkar inte vispa runt! Men skam den som ger sig!!!!!!

Mitt recept på denna glass: blir ca 6 glasskulor
3 dl vaniljyoghurt
1 pressad lime (saften + skalet)
½ pressad citron (saften)

Blanda ihop och häll ner i glassmaskinen (som snurrar! ;))



Jag serverade med frysta hallon och skivad kiwi!
FRÄSCH o LÄTT avslutning på en god middag. Jag skulle välja den här desserten
efter en mastigare middag tex  pasta eller kött!








Videokväll i casa Skoglund och inte en Zombie så långt ögat når!!!!!!



Myskvällssnacks!



Det onyttigare alternativet med mina favoriter: Sombreros.....SUCK!



Det nyttigare alternativet för mig just nu......Morötter, gurkstavar, druvor,
macadamianötter,hommus och oliver i olika kryddingar!


Nytt år- nystart!



Mycket gott blev det förra året. Att dessutom börja med en matblogg kanske inte hjälpt till när det gäller att leva sunt! Men nu är det ett nytt år och imorgon börjar vardgen igen......dags för nystart!



Visar nedan några inspirerande bilder från bloggen Matplatsen. Så här tänker jag mig mitt nya matliv ett tag framöver -lite GI-inspirerat. Ser gott ut eller hur?!!!!




TJAO!

Pulkarace och fritös-mania!

Vi tyckte det var dags att inviga vår julklapp som vi fått av William -en fritös. Jag har friterat väldigt lite i mitt matlagarliv men nån gång måste man ju pröva. Det är ju otroligt gott men också sååå onyttigt så det kommer bara bli nån enstaka gång.

Vi kom överrens om att göra egna chips, chili cheese tops, räkor, kalamares, chickenbits och så klart pommesfrites!
Tll efterrätt blev det friterade bananer, ananas, fiterad bounty och friterade mars bars ( f d japp!). Väldigt gott tillsammans med glass och sirap- hela köket luktade som den värsta kinaresturangen där ett tag.

Men innan vi avnjöt dessa smarriga saker var det dags för pulkarace med lite glögg o äppelvin ur medhavd termos för at hålla värmen -och saftglögg för dottern med kompisar plus kusin Alex.
Kiviks äppelvin som kan serveras varm eller kall- en riktig höjdare!


Stefan och Joe i en tävling nerför backen!


Alex har luktat på glöggen!


...........say no more: Frisksportare!


Far och dotter i backen.


Här går det undan för Martin o Alex. Dock ingen höghastighetskamera!


Erfarna killar i aktiviteten fritering;-) Ovärderlig hjälp i köket: Micke o Stefan.


Stefans jalapeños fyllda med cheddar ost doppade i frityrsmet och friterade i olja!


Chili cheesetops a la Therese -oj oj oj så goda! Cheddarost och pickled
jalapeños  i frityrsmet  friterade i olja!


Friterad räka!


Kalamares!


Friterad bounty vaniljglass och friterad ananas.


....och lite till...


.....och lite till.

Mätta o belåtna blev vi verkligen. Sen var det dags för en omgång av spelet "När och fjärran" där Joe som vanligt stod som vinnare.

Mina lärdomar av att fritera:
-Fritera utomhus nästa gång!!!!
-Fritera bara pommes i korgen, allt annat fastnar, speciellt allt med frityrsmet runt.
-Fritera en rätt inte alla......för det tar lite tid.
-Gör frityrsmeten ganska tjock så den fastnar på det som skall friteras.
-Bjud hem Stefan o Micke för god hjälp i köket!!!

Tack för en trevlig kväll alla! ♥


Middag hos syster Yster och svågern...



Middag hos syster med familj. Alltid gott med en klassisk pastarätt: Spagetthi carbonara. Pasta alla carbonara betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen som liknar kol.

Spaghetti Carbonara fick sitt genombrott efter andra världskriget. Amerikanska trupper stationerade i Italien hade med sig ägg och bacon. Italienarna lagade då Spaghetti Carbonara och amerikanerna gillade det. De amerikanska trupperna åkte sedan hem till Usa där rätten spred sig fort.

(Uppgift Wikipedia)

Tack för maten sa soldaten! Välkomna till oss nästa gång!

Morotsbröd

 

Morotsbröd ca 20st             (Recept fr bloggen "Det vita dårhuset")

  • 25g jäst
  • 5dl ljummet vatten
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ msk salt
  • 1 msk sirap    (Jag hade ingen sirap utan tog muscovadosocker istället-funkade bra)
  • 2 rivna morötter
  • 13-14 dl dinkelfullkornsmjöl

Pensling och garnering: 1 ägg och ½dl solrosfrön

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och rör om så jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och bearbeta degen tills den är fast och smidig. Spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk ca 40min. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och tillsätt resten av mjölet om det behövs. Knåda degen smidig och forma den till en rulle. Dela rullen i 20 bitar och gör till bollar. Lägg bollarna på en plåt och låt jäsa ytterligare 30min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bollarna med uppvispat ägg och strö över solrosfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10min.

 






Gott o nyttigt bröd och det vill vi ju alla ha så här i början av det nya året! Vi åt brödet med ost till en Potatis och purjolöksoppa! Supergott!












Nyårsmaten!


Gratinerad hummer med örtsmör


Oxfilé med potatisgratin och rödvinssås. En chokladmousse med rom och passionsfrukt åt vi också men "bloggerskan" hade tydligen inte tid att fota den! ;)

Kökspersonalen...."ju fler kockar" osv stämmer verkligen inte tycker jag.
Det roligaste som finns är juatt laga mat tillsammans -även om det kan bli
lite trångt vid grytorna.




Tack för en trevlig och smakrik kväll allihop! KRAMAR och gott nytt år!

Födelsedag med Pavlovatårta!

Nyårsafton innebär kalas för sonen här i huset. Hans älsklingstårta är en Pavlovatårta = hemgjord seg maräng med grädde och frukt. Den ser inte mycket ut för världen men är supergod!


Recept på Pavlovatårta:   (GLUTENFRI)
Vispa 4 äggvitor med 1 dl strösocker till ett hårt och fast skum
Blanda sen 1 dl socker med 1 tsk potatismjöl och 1 msk vaniljsocker rör ner det i marängsmeten häll i 1 tsk ättikssprit.

Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt till en rund botten.
Ställ in i 225gr varm ugn. Stäng sen av ugnen och låt pavlovan stå i minst 5 timmar eller över natten. OBS Öppna inte ugnen!

Klicka på grädde och någon god frukt eller några bär.Hallon, passionsfrukt, kiwi är gott
Jag har även ringlat på lemoncurd -syrligt och gott!


Här har jag gjort dubbel sats och brett ut i en långpanna!


....och så på med grädde och hallon!




RSS 2.0