Pulkarace och fritös-mania!

Vi tyckte det var dags att inviga vår julklapp som vi fått av William -en fritös. Jag har friterat väldigt lite i mitt matlagarliv men nån gång måste man ju pröva. Det är ju otroligt gott men också sååå onyttigt så det kommer bara bli nån enstaka gång.

Vi kom överrens om att göra egna chips, chili cheese tops, räkor, kalamares, chickenbits och så klart pommesfrites!
Tll efterrätt blev det friterade bananer, ananas, fiterad bounty och friterade mars bars ( f d japp!). Väldigt gott tillsammans med glass och sirap- hela köket luktade som den värsta kinaresturangen där ett tag.

Men innan vi avnjöt dessa smarriga saker var det dags för pulkarace med lite glögg o äppelvin ur medhavd termos för at hålla värmen -och saftglögg för dottern med kompisar plus kusin Alex.
Kiviks äppelvin som kan serveras varm eller kall- en riktig höjdare!


Stefan och Joe i en tävling nerför backen!


Alex har luktat på glöggen!


...........say no more: Frisksportare!


Far och dotter i backen.


Här går det undan för Martin o Alex. Dock ingen höghastighetskamera!


Erfarna killar i aktiviteten fritering;-) Ovärderlig hjälp i köket: Micke o Stefan.


Stefans jalapeños fyllda med cheddar ost doppade i frityrsmet och friterade i olja!


Chili cheesetops a la Therese -oj oj oj så goda! Cheddarost och pickled
jalapeños  i frityrsmet  friterade i olja!


Friterad räka!


Kalamares!


Friterad bounty vaniljglass och friterad ananas.


....och lite till...


.....och lite till.

Mätta o belåtna blev vi verkligen. Sen var det dags för en omgång av spelet "När och fjärran" där Joe som vanligt stod som vinnare.

Mina lärdomar av att fritera:
-Fritera utomhus nästa gång!!!!
-Fritera bara pommes i korgen, allt annat fastnar, speciellt allt med frityrsmet runt.
-Fritera en rätt inte alla......för det tar lite tid.
-Gör frityrsmeten ganska tjock så den fastnar på det som skall friteras.
-Bjud hem Stefan o Micke för god hjälp i köket!!!

Tack för en trevlig kväll alla! ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0