Vinterhelg på Mefjärd /Porterstek

Matdags även för småfåglar. Dessa fåglar har ätit oavbrutet denna helg utanför vårt fönster. Kul att kika på dem. Vi såg Talgoxe, Blåmes, Entita, Nötväcka, Svartmes och nån Grönfink. Dessa fåglar trotsar tydligen kylan och stannar kvar i Sverige över vintern.


Vår lillstuga i snövädret!

Det kom en aning snö under adentshelgen på Mefjärd. Mysigt men kallt och mycket snöskottning för Berit o Joe. Jag kunde inte ens komma ut ur huset på söndagsmorgonen utan att först bli framskottad av Berit.




Pappa, jag och Peggy myser framför brasan.




Här ligger en trasig vattenpump på pulkan. Den får åka med till Bauhaus på måndag. Torpet på Mefjärd i bakgrunden det kändes ganska avlägset att det är här vi brukar palla hallon på sommaren.

Lite gott åt vi också denna helg på Mefjärd. Porterstek!

Porterstek kokt potatis portersås gelé och Pappa och Berits heminlagda gröna tomater.....Mums!



Recept på Porterstek kommer här:

1 kg stek, fransyska, rostbiff, älgstek, nötrulle el dyl
1 flaska porter
1dl soja
1 dl svartvinbärssaft
2 hela vitlöksklyftor
1 buljongtärning.

Häll alla ingredienser i en lergryta. Lägg i köttet stek tills köttet visat ca 70grader med stektermometer. Sila vätskan frånlergrytan. Reducera ner späd med grädde krydda med sal och peppar. Servera med kokt potatis och gelé!


Sen var det dags att åka hem och adventspynta och vi upptäckte att det nästan kommit lika mycket snö hemma och JA er bil var inplogad i Dalarö!

Tack för den här helgen Pappa och Berit! KRAM från oss ♥




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0