Joe lagar Thaimat!

En Lördag med tråkigt väder och bacill i kroppen skall botas med het Thaimat tyckte vi! Vi åkte till Liljeholmens galleria och besökte deras underbara butik Thailaan Asian Market (finns längst ner i gallerian).

Denna affär väcker verkligen lusten att laga asiatisk mat!

En liten glutt i de överfyllda kylarna. Här finns bla frysta limeblad, galangalrot, citrongräs, färska nudlar, fisk och skaldjur, exotiska frukt och grönsaker mm mm.



(Suddig mobilbild) De har en underbar bredd i  sortimentet. Vi skulle ha röd currypasta (och Massamancurrypasta
till en annan dags thaimat!) plus den krämigare sorten av cocosmjölk och det hittade vi förstås!



Ingredienser till grytan: Cocosmjölk,röd currypasta, lime, fisksås, palmsocker, galangalrot, citrongräs, röd paprika, rödlök och kyckling!


Fisksås, galangalrot och citrongräs

De smaksättande ingredienserna är currypasta, citrongräs, lime, palmsocker, galangalrot och fisksås. Fisksåsen är till för sältan och lite palmsocker för sötman, lime och citrongräs för det syrliga- fräscha och  galangalroten för styrkan. Man låter sen alla dessa smaker koka ihop och balansera varandra-så det blir en hel del "smakande"!!

Först kokar man ihop såsen (uppfräst currypasta, rödlök, cocosmjölken och ovan nämnda smaker. 1st bankad citrongrässjälk och ca 3 cm galangalrot) När man är nöjd med smaken läggs kycklingen i och sist röd paprika- så den behåller sin krispighet.



Joe in action!


Voilá! Kyckling i rödcurry. Supergott Joe!


Min uppgift denna middag: Riskokning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0