Semester i sta´n...


Hammarbysjöstad en måndag i solsken. Joe har semester men inte jag, ännu!
Vi tillbringade kvällen med Micke o Kia på Jimmy´s Steakhouse i sjöstaden och vandrande omkring i de vackra områdena vid vattnet.

Goa o glada...


Lite god mat åt vi också:

Min goda alkoholfria drink ( jaa- bloggerskan var chaufför) som hette Lemon squash slurp!
En ceasarsallad, en clubsandwich och en toastskagen.
Det var helt ok mat från bistromenyn som vi fick välja från eftersom vi satt ute.

Toastskagen är en rätt som lanserades på 1950-talet och skapades av Tore Wretman.Danskarna i Skagen har allså inget med den att göra.

Caesarsallad är en sallad som är vanlig i USA;s kök. Rätten skapades i Tijuana, Mexico på 1920-talet, förmodligen av den italiensk-mexikanske restauratören Caesar Cardini. Enligt legenden ska han ha skapat rätten på USA;s nationaldag den 4e juli 1924, efter en hektisk dag med mycket gäster. Maten höll på att ta slut i köket, så han fick hitta på ett nytt recept utifrån de råvaror han hade kvar, samt i all hast slänga ihop salladen vid bordet framför de väntande restauranggästerna.
(Källa wikipedia)


Vi såg många trevliga inbjudande restauranger nere vid vattnet när vi prommenerade in mot skanstulls sluss. Bl a Texas Long Horn, det var lagom mycket folk där och en bekant som vi stötte på rekommenderade varmt den restaurangen.....Vi provar den snart tycker jag! Nån som vill komma med?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0