Ängelns rulltårta

Provbakar från min nya bakbok Bakglädje med LCHF Annika Rogneby. Jag provade att göra en rulltårta som vlev lite lik en Budapestrulle!
 
Min rulltårtsbit, lite platt kanske men ack så god!
 
Här kommer receptet:
Ängelns rulltårta
4 äggvitor
½dl sukrin
(finns i hälsokostaffären eller att  beställa på sidan http://www.mindresocker.com/)
2 dl mandelmjöl
 
Fyllning:
2 dl vispgrädde
Bär, hallon eller blåbär
lite sukrin
 
Vispa äggvitorna till fluffigt skum. Rör i sukrin och mandelmjöl. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna ca 20x 30 cm och grädda i 175 grader ca 12-15 minuter.

Vänd upp tårtan på ett nytt bakplåtspapper och dra bort det första bakplåtspapperet - om det fastnar pensla pappret med kallt vatten.
 
Bred på fyllningen när tårtan kallnat och rulla ihop till en rulltårta. Låt vila i kylen i pappret en stund!
 

Ingredienserna......
Ett lättare bakverk som man faktiskt inte blir så där äckligt mätt av och riktigt gott var det....
 
 
 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0