Blodpudding och Citronpaj

 
 
Börjar äntligen känna mig bättre efter en veckas soffläge....inte kul när viruset from hell slår till! Nu när smaken börjar återvända blev jag så otroligt sugen på något vi inte käkat på många år: Blodpudding med bacon och lingon! Mmmm... det blev en riktigt god lunch som förgylldes med mammas hemgjorda lingonsylt!
 
Vi  firade Stefan denna lördag och jag hjälpte till lite med efterrätten. Jag gjorde Citronpaj efter ett höjdarrecept från Rosendals trädgårdscafé. Ett enkelt, gott recept!
CITRONPAJ
Degen:
150g smör
3½ dl mjöl
1 msk florsocker
2 msk vatten
Kavla degen och lägg i en springform ca 23 cm i diameter.
Förgrädda i 200 gr i 10 min (picka degen med en gaffel och kläm fast pajkanterna med folie)
 
Fyllningen
saft och skal från 3 citroner
3 ägg
1½ dl socker
1dl grädde
Riv citronernas skal och pressa ur saften,
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner grädden och häll sen i citronsaft och rivet skal. Häll fyllningen i det förgräddade skalet och grädda i 180 gr ca15 min.
 
 Födelsedagsbarnet som öppnar presenter i skenet av en av många halogenvärmare 
 
 
  Ann o Kia hängde i köket en stund
En trevlig kväll  blev det med god mat och dryck samt ett litet uppträdande och även lite dans!
Tack för oss, vi är snart tillbaks!
 
 
 
Söndagen bjöd mannen och mig på härligt promenadväder. Vi tog en långprommis och njöt av den vackra hösten omkring oss!
 
 
 
 
 Underbara höstfärger på lönnarna
 
Nu är det söndagsfilm hemma efter en god söndagsmiddag hos mamma och Freddan. Uppladdning för en ny vecka alltså!
Ha en skön vecka alla!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0