Rom- & Chokladprovning

Vi firade min svåger med en Rom & Chokladprovning.



Så här tjusigt var det uppdukat inför provningen

ROM & CHOKLAD FÖR TVÅ (ELLER FLERA)

Prova choklad med tillhörande rom! Ni får följa med på en härlig smakresa i kakaons fotspår, till chokladen får Ni också prova utvald lagrad rom. En smakrik och mycket minnesvärd afton med inblick i en spännande värld.

  • En erfaren sommelier guidar er i chokladens och rommens värld
  • Prova choklad och lagrad rom
  • Lär er om kakaons historia, plantageliv och upptäck fantastiska smaker
  • En smakrik kväll för två

Upplevelsen
Under provningen får Ni prova choklader i absolut världsklass och lära er allt värt att veta om choklad. Er sommelier kommer att berätta om kakaons historia och om framväxten av en hel industri baserad på kakaobönan. Ni får prova olika sorters choklad och till det olika sorters lagrad rom. Den lagrade rommen och chokladen är noga utvald att passa kvällen. Rom och choklad har sockerröret som gemensam bas och Ni kommer upptäcka att smakerna kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt.

(Mer info finns på Live it)


Vi började från vänster med en väldigt doftande rom. Vanilj, punch russin, choklad....vi kände otroliga dofter. Smaken dröjde sig inte kvar lika länge tyvärr vilket var lite överraskande med tanke på dofterna.

NR 2 var min och många andras favorit. En rätt mörk rom. Inte alls lika doftrik men vilka smaker. Mjuk, söt , rund mums!

Nr 3 var lite starkare i alkoholhalten och inte så god. Detta är den typen av rhum som används till t ex Carpiriña. Denna lite starkare rhum (fire water) skrivs med ett h = RHUM. Kan ju va bra att känna till så man inte tar denna som en avec! Spännande dock att känna att den ändrade karaktär när vi provade den med en choklad med lite apelsinconfit i. Då blev den supergod!

Nr 4 var också en mörkare rundare rom. Som vi fick prova med en god hemgjord pralin- och som vår sommelier sa: smakerna gifte sig verkligen med varandra!
En spännande upplevelse helt klart i trevligt sällskap!


Detta var den rom som jag uppskattade mest. Finns på systembolaget , tror den är en bra rom att börja med-lite mainstream-smak!



Se en liten flim om kakaobönan och dess framställning här!

Vi var ju tvugna att köpa en litn produkt i affären också. Det blev affärsinnehavarens egen choklad gjord av kakao från sin egen kakaoplantage sedan lämnad till en chocolatier.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0