Lakritsmässan

Efter att vi stått i kö ca 45 minuter fick vi äntligen komma in på mässan. Det fanns allt när det gäller lakrits, från det enkla goda lakritsgodiset vi är vana vid, till mer exklusiva lakritssorter och andra lakritsprodukter.

Underbara mini-cupcakes! alla med inslag av lakrits. Dessa skönheter bjöds vi på medan vi stod i kön och väntade på att få komma in. Vi bjöds även på turkisk peppar och sötlakritsbitar -trevligt och värmande i kylan, tycker jag!

 

 

Lakrits- och eucalyptustvål! Vi luktade även på lakritsparfym....men där går gränsen! Det luktade inte gott.

 

Chokladtryfflar många med lakrits inslag.....

...och mer choklad med lakrits eller havssalt....

och mer cupcakes och mina favoriter: Macarons! Här med viol och ....kan det va lakritskräm?, javisst såklart!

 

 

Mässans besvikelse var helt klart den danska lakritsen från Johan Bülow. Den var väldigt plastig i konsistensen även om smaken var rätt ok. Spännande med en saltlakrits med chili och tranbär trodde vi, som i nr 4- burken. Men den smakade skumt, inte gott alls vilket var tråkigt.

 

Här är 1an och 2an från Bülows lakrits. söt- och saltlakrits. Nedan syns alla sorter....cool design och idé, synd att smaken och konsistensen inte matchade deras ambition, enligt mig!

Min shoppingbags innehåll: Hallon och lakritsfudge, salmiakgodis, lakritsflakes till bak och två viol-lakrits macarons som vi ska kalasa på efter middagen ikväll!

Slutligen en liten bild på själva lakritsroten. Visste ni att den såg ut så här....?

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0