Bakverk i Wien

Ett otroligt stort och vackert slott med en gigantisk trädgård var Schönenbrunn. Här gick vi omkring och kände historiens vingslag och tog en fika och mumsade på den den anrika tårtan: Sachertårta!


Vi provade även ett annat bakverk på hotel Imperial dit vi flytt för att unkomma en regnskur. Imperialbakelse!



Vi provade också en  Apfelstrudel på samma ställe.....

Slurp!

Man kan verkligen säga att staden Wien har  bakverk som heter duga! Äppelkakan och aprikoskakan nedan var bland de godaste jag ätit och de serverades i vår frukostbuffé på hotellet!


Tur att vi gick så mycket som vi gjorde så vi kunde unna oss en och annan  godsak!

Avslutar detta inlägg med ett recept på Sachertårta. Ernst Kirsteigers receptpå denna tårta hittar du här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0