Västerbottenostpaj o kräftor


Denna paj gjorde jag till kräftskivan i helgen men man kan gott ha i mer ost och ta bort ett ägg för den blev lite "omelettig"

Här är i alla fall Receptet:

Pajdeg

200g vetemjöl, dinkel eller fullkornsmjöl

125g smör

2 msk vatten

Fyllning:

4 ägg

2,5 dl mjölk eller grädde

3 dl riven Västerbottenost

salt och peppar


Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Slå stanningen i pajskalet och grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarnde inte är färdig så täck med folie eller lock.

Detta är en paj som blir bra på dinkelmjöl. Den smakar dessutom utmärkt kall - gör den gärna dagen före och låt den vila i kylen över natten.

En lugn och trevlig kräftskiva där vi avnjöt de goda röda kräftorna svala i kroppen efter dagens bad. Lite sång till drycken blev det förstås som vanligt när Helen är på Mefjärd.


Helen o Jag

 


Micke o Matilda


Sara o Saga



Survival kit för en lyckad kräftskiva: Kitshiga kräftlampor och infravärme!


Vi åt Pandalus turkiska jumbo och de var helt OK! Men blott Sverige svenska kräftor har......



 


Kommentarer
Postat av: Recept på västerbottenpaj

Din paj ser lyckad ut. Var det svenska kräftor?

2011-09-02 @ 19:45:02
URL: http://www.vasterbottenpaj.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0