Fisksoppa med aioli



Fisksoppa är helt klart en favorit i vår familj. Mamma, jag och Katta har många gånger ätit en god fisksoppa på Marinan i Grisslehamn, när de andra i familjerna väljer en bit kött. På Mefjärd har vi kokat fisksoppa ett antal gånger, varav de flesta med hemfiskad fisk t ex  Abborre eller Torsk.

När Saga kom upp till landet nu idag, lite förkyld och trött efter Peace and Love festivalen, ville vi naturligtvis skämma bort henne med en god Fisksoppa och vitlöksbröd.

Grundreceptet på denna soppa kommer från Katta men det blir lite Kajsa Warg över den allt som oftast. Man tager vad man haver, alltså!
Ikväll blev det så att vi glömde köpa Saffran-----Hmmmrrf
och Saga tycker inte om fänkål så det hoppade vi över men Mamma fyndade god hälleflundra i fiskdisken på ICA Älmsta och den blev god och till soppan drack vi (som var över 18) en Petit Chablis-----MMMMMMMMmmmm!

Receptet på en höft:

Fräs upp en grov hackad fänkål, vitlök och en stor gul lök i smör.
Salta och häll sedan i tomatpuré en klick och saffran.
Häll på 1-2 burkar krossade tomater, vatten samt hummer fond.
Krydda med chili eller cayenne och ketchup. Lägg i potatis i bitar koka ca 15 min el tills potatisen är lite mer än halvmjuk.
Kör med mixerstaven eller stompen så potatisen finfördelas. Häll på grädde, valfri fetthalt, och smaka av! Lägg i lax i kuber och lite senare någon vit fisk och sedan precis innan servering räkor!

Servera med vitlöksbröd och aioli!

Trött och förkyld Saga innan middagen!


Le chef herself...



Underbara råvaror...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0