Lite matinspiration...

Gott äter vi som vanligt här på ön....
Lite bilder som kan inspirera hoppas jag:
Skaldjursrisotto! Arborioris och saffran mm.
Pappa och Berits hemodlade sockerärtor spritade vi och de fick komma med i Risotton.

Recept
Skaldjursrisotto med parmesan och citron

4-6 portioner
2 bananschalottenlökar
8 dl grönsaksbuljong
1 msk olja
3 msk smör
4 dl avorioris
3 dl vitt vin,(samma som till maten)
2 dl färskriven parmesan
250 g mascarponeost
250 g skalade räkor
250 g kräftstjärtar
1/2 pressad citron
rivet skal från 1 citron
salt + svartpeppar


Skala & finhacka löken, gör grönsaksbuljongen. Fräs löken mjuk i oljan & smöret i tjockbottnad kastrull under omrörning utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs tills det blir genomskinligt.
Häll på buljongen, lite i taget ca 2 dl per gång. Rör hela tiden, varva med vin...
Koka i ca 20-25 min under ständig omrörning.
Tillsätt ev mer buljong om det behövs!


Ta av kastrullen från värmen, tillsätt riven parmesan, vänd ner mascarpone och blanda i räkor, kräftor. Smaksätt med citron salt peppar och toppa med dill!

Fläskkarré med potatis lök i ugn!


Gott!!!!!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0