Mammas Jordgubbssylt

Vi är på landet med lite halvdant vädet. Vad gör man? Jo då är det dags att safta och sylta. Mamma hittade idag jordgubbar för 15 kr litern så nu kokar hon sylt. MUMS!


Det gäller verkligen att ta vara på jordgubbarna som finns nu! Om nån vecka är säsongen över.

Recept på Mammas snabba Jordgubbssylt:

2 kg Jordgubbar
1kg syltsocker
1 tsk atamon

Koka jordgubbarna med socker tills gubbarna är mjuka. Dra bort från värmen och rör i Atamon (konserveringsmedel). Häll upp på rena burkar!

Härliga syltburkar att njuta av hela sensommaren, eller hur Freddan?!

En dag snart skall jag övverraska dottern och kusinerna när de kommer upp hit till landet, med frasiga pannkakor och Mormors jordgubbssylt. Tror man blir rätt poppis då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0