Mathelg på Mefjärd


En långhelg med vackert väder fick vi verkligen.  Vi inledde vår Mefjärdsvistelse med en favorit i repris:Sill och potatis och sedan Laxknytten, lax i folie med rödlök, oliver, fetaost
och färskpotatis - supergott!

Vickning har ju blivit ett stående inslag att intas på Mefjärdsaltan  lite senare på kvällen. Dessa goda räkor som Stefan marinerat i vitlök och chili, och sen mer rostad vitlök dessutom och koriander tror jag också,  frästes på grillbordet och gick inte av för hackor! Top 3 av alla räk-vickningar om ni frågar mig!



Vi åt också subs = mackor med kött och ost, såser och grönsaker. Vi hade fläskfilé med curry och strimlad rostbiff stekt med soya, svartpeppar och vitlök. I sub-mackan skall man också ringla ner någon dressing och vi hade ett par att välja mellan. Som vanligt var det flow i köket när såser och salsor blandades. Min egen favorit var en salsa med lite tropiskt inslag, med tomater, rödlök, koriander, ananas, tacosås och chilifrukt samt en het chilisås.



Öh öhw! En tromb i köket eller?
Inspirationen var framme denna söndag!


Och till Vickning: Revbenspjäll! Top 2 bland alla revbensspjäll genom åren, enligt bloggerskan själv.
Pappa Allan sa: -"Har du tagit kort på spjällen?" (Jag tror det var ett gott betyg!) Här kommer bilden på dessa mumsiga spjäll:


Lite fika hann vi också med.....

Pappa Allan gjorde rabarber-smördegs-kaka.
1, Mördegsplattor lägges på en plåt.
2,strö över farinsocker
3,Lägg på rabarberstjälkar
4, Pudra över florsocker!
In i ugnen 10-15 min tills det får en fin färg och rabarbern blivit helmjuk. Servera med grädde eller vaniljsås!

Det sa bara SLURP!


Å så blev det svenska flaggansdag och Sveriges nationaldag. Vi kunde njuta av att flaggan åter var på topp efter lördagens flaggstångsprojekt - ner med stången och trassla ut snöre och vimpel och dit med nytt!


Flaggstången har Pappa gjort av en väldigt rak tall, hyvlat ,slipat och målat och sedan fick Berit den i födelsedagspresent!


Sedan avnjöt vi traditionsenligt (sista dan på helgen) en god Pytt i panna med ägg och såklart- HP sauce!

The original HP sauce


.........och ett dopp i böljan den blå blev det faktiskt. Hela 12 grader! (Men efter bastubad förstås!)

Kommentarer
Postat av: stefan

Vill ut dit o njuta a allt , ser hur gott ut som helst . Nästa gång skall det bara bli topp ettor :)

2011-06-08 @ 16:20:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0