Underbara Stockholm!



Vi bestämde oss för att göra en Picnic i vår underbara stad. Efter lite matlagning och vinkylning hemma begav vi oss till Söderhallarna för inhandling av lite smarr!



Jordgubbar, surdegsbröd, skagenröra, västerbottenostpaj, laxrulle med färskost och en hemgjord bulgursallad.
Underbara Melanders fisk i söderhallarna har verkligen godsaker!!!!!


Vi njöt av maten och den underbara utsikten från Montelius väg nedanför Ivar LO Johansson-parken dit vi först var på väg men där var det bröllop på gång så vi hittade en bänk på annan plats och då sprack molnen upp och solen kom fram som på beställning!




Tidkulan högst upp på Erstasköndals högskolas torn.  Den hissas upp varje dag kl 12.56 och släpps ner exakt kl 13.00.
Wapedia skriver så här om den:
En mycket speciell sevärdhet är tidkulan i masten på taket. Liksom i många andra sjöstäders hamnar hade man en tidkula som gav skepparna på inneliggande fartyg i  Stockholms hamn möjlighet att jämföra korrekt tid med kronometertiden ombord. I fem minuter var kulan i topp innan den föll exakt klockan tolv GMT.  När den gamla, sönderrostade kulan från 1908 inte längre fungerade avlöstes den vid halvårsskiftet 1936 av "nymodigheten" tidssignal i radio. Tidgivningen återinvigdes 1987 med en ny tidkula.


Lite blandade pics från dagen:


Ett och annat steg blev det uppe på Söders höjder. Vi gick från västra sidan om slussen upp till östra där vi avslutade dagen med en kaffe och glass på Fjällgatan innan vi gick tillbaka till södra station igen...

Fika på Fjällgatans café med utsikt mot bl a Gröna lund.


Tack kära vänner och fina familj för en helt underbar dag! Puss på er  ♥♥♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0