Cheesecake med hallon och vit choklad

Till knytkalas på jobbet tog jag denna supergoda lättbakade cheesecake. Det blev en lyckad matfest (bilder på den godamaten kommer senare) där man minst sagt blev mätt och belåten. Vi passade även på att fira av kollegan Monkan!



Traditionell Cheesecakebotten av Digestivekex och smör -äkta smör förstås.



Den goda philadelphiaröran med hallon och lite citronzest


Et voila! La resultat....oh la la.... -supergott om man får säga det själv!



INGREDIENSER
250 gram digestivekex
100 gram smält smör
Fyllning
400 gram philadelfiaost
1,5 dl strösocker
2 st ägg
1 st riven citronskal
3 dl hallon
50 gram vit chocklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
garnering
1 näve hallon
______________________________________________________________________________________________
GÖR SÅ HÄR
______________________________________________________________________________________________

Portioner/antal: 8
1. Blanda kex o smör i en matberedare, häll i en avtagbarkantform tryck ut degen
o vila ca 30 minuter i kylen.
2. Sätt ugnen på 175 g förgrädda sedan pajskalet ca 5-6 minuter mitt i ugnen.
3. vispa ost ägg socker o citronskal, rör sedan i hallon. Häll smeten i pajskalet o
grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.
4. Smält chokladen i vattenbad, blandas ner i creme fraiche o sockret.
5. Bred smeten över kakan, grädda 5-6 minuter till i ugnen. låt kakan svalna sen in
i kylen

(recept fr Koka ihop/ Anette Stolpe)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0