Mitt kök på Älvsjömässan



Matmässe-gänget fick i år utökning med ett nytt par: Katta och Håkan...Kul att ni hängde med!


Vår tradition trogen började vi med champagne. Sommeliern Greger berättade för oss om olika champagner och vi provsmakade förstås och hittade en favorit:

LAUNOIS Grand cru Rekomenderas som aperitif eller till skaldjursförrätter t ex pilgrimsmusslor.
Hade ett bra pris tror det var 149kr  279 kr på Systemet. Ett plus för den snygga flaskan....!

Sedan var det dags för lunch som på Mitt köks mässan helst förstås intas på Kockarnas krog. Det här var det vi åt och alla rätter var otroligt välsmakande och vackra. Vi drack de rekomenderade vinerna till och man får konstatera att de kan sin sak både kockar och vinkännare på denna krog! Allt var  gott!


Tina Nordström – tv kock och författare
Tinas köttbullesmörgås med smak av Indien.Serveras med stompade gröna ärtor, avokado och inlagd salladskål.

Stompade ärtor var en nyhet men det var gott och fräscht och bröt av mot de kryddiga köttbullarna


Tommy Myllymäki – Julita Värdshus
Hjälmargös med sabayonne på brynt smör och soya.Serveras med syrad sallad av blomkål, gurka och alger.

Katta och Ann var nöjda med denna rätt. Den kanske ser lite färgfattig ut men var god!


Fredrik Eriksson – Långbro Värdhus
Rödvinsbrässerad oxbringa Serveras med knaperstekt bacon, Karl-Johan svamp, rödlök och potatispuré
.

Min rätt! Bland det godaste jag ätit faktiskt! där alla smaker kom fram och höjde varandra och oxbringan var mör och saftig och rödvinsskyn var söt och mustig och Karl johansvamparna bara urgoda!!!!!!


Magnus Johansson – Bageri & Konditori i Hammarby
Karamelliserad mjölkchokladmousse.Serveras på päron och stjärnaniskompott.

Päronkompotten var urgod med lite lakritssmak från stjärnanisen.


.Roy Fares – Årets konditor 2010 – PO choklad & konditori
Karamelliserade äpplen med calvadossavaräng

Helt ok dessert men inte så överraskande direkt.

Sen var det vinprovning som gällde....många goda viner blev det men tillslut är det svårt att känna de olika smakerna men det här var en favorit:



Ostbricka med färskost, kittost, getost. comté och en blåmögelost! Smakade underbart ihop med en fin Amarone!

Vi hittade en annan favorit som vi tidigare endast kunnat köpa på Ålandsbåten: Mojito på bag in box. Den kan man nu beställa på systembolaget för 145 kr tror jag att det var.


Sen blev det glöggdax och lite annan shopping....



Vår Glöggfantast Annsan!

Årets smak på Blossas glögg är............

....kaffe! Det var faktiskt en höjdare. Kan serveras både kall och varm enl rekomendation men jag tycker nog varm glögg smakar bättre!

Trötta i fötter och smaklökar avslutade vi dagen med en drink i Hotell Rica Älvsjös bar. Tackar för den Stefan!

Trött bloggerska med en Cosmopolitan. Sen blev det goda hamburgare från Gotland med tillbehör hemma hos oss och lite "Så mycket bättre" på TVn innan vi sussade sött i soffor och sängar;-)

Tack för idag alla matentusiaster!

 Förra årets matmässa kan ni läsa om här!


Kommentarer
Postat av: stefan

Tack själv för en underbar och God dag längtar redan tills näst gång :)Kram från Stefan

2011-11-14 @ 19:45:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0