Sticky buns = Kladdiga bullar

Ville gärna prova att baka såna där stora, saftigt kladdiga bullar och så hittade jag ett recept som jag provade.


Bullarna innan glasering

Här kommer receptet:

STICKY BUNS

125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 1/2 tsk malen eller stött kardemumma (godast med nystött i mortel!)
ca 15 dl vetemjöl


Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.



Fyllning:
200 g rumstempererat smör
2 dl socker
3-4 msk vaniljsocker (helst INTE sådant med svarta prickar i utan gammalt hederligt ful-vaniljsocker!

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar (ca 10 st/rulle)! Lägg dem i stora bullformar på en plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.



Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk. Blanda florsocker med en liten skvätt vatten och pensla på lite glasyr när bullarna svalnat
.
Låt stelna och servera sedan genast!


Nybakta bullar och mjölk är en höjdare.....nästa bulle blir till kaffet!
Prova de här receptet! De blev super saftiga och goda......faktiskt en aning stora, man blir mer än mätt på en bulle!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mycket goda bullar.

2011-11-20 @ 09:54:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0