Laxtips och baktips


Laxfiléer på strimlad purjo med fetaost.....

och sen på med crème fraiche blandat med chilisås och skjuts in i ugnen 20-25min!

Denna enkla snabba laxrätt åt vi med ris till i veckan, enkel att göra och det blev gott!

Nu kommer ett baktips jag lärde mig i somras. Det blir lätt att jobba med bakplåtspapper om man först blöter det  sedan är det mjukt och går bra att lägga ner i div formar för att saker och ting inte ska bränna fast!


.....Sen  lossar kakan perfekt!

Här är en krusbärskaka som jag bakade förra helgen.

Recept på BÄRPAJ

150g smör
2dl socker
2½dl mjöl
1 ägg
1dl mannagryn
2-3dl   frysta bär( -Vinbär, krusbär och hallon har jag provat)

Rör smör och socker poröst. i med mjölet, ägget och sist mannagrynen. Tryck ut degen i en springform (jag har alltid bakplåtspapper i botten).
Fördela bären i pajdegen och tryck ner dem lite. Grädda i 200g ugn i 25 -30 min (står det i receptet ) men 20min i min ugn)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0