Inkokt lax med dillmajonäs och färsk sparris

Lite riktigt klassisk påskmat vankas här i huset långfredagen till ära. Jag har aldrig förr lagat inkokt lax men ätit det många gånger så idag var det dags att prova!


Lagen att koka laxen i.......

.......består av:
1 l vatten
 0,5dl ättikssprit 12%
1 finskuren morot
1 skivad rödlök
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 sockerbit
dillstjälkar eller dill

Bubbla ihop ca 10 min och lägg sen i 4 laxfiléer och koka 5-10 min (beroende på tjocklek).
Om laxen serveras kall så låt kallna i lagen!

Sagas portion - med potatis......


....och min utan potatis men med ett glas riesling till!

Dillmajonäs:
Gräddfil
majonäs
pressad citron
salt
finhackad dill

Sparristips:
Numera kokar jag min sparris i stekpannan eftersom de är så långa så det är svårt med kastruller eller skålar om man kokar i micron!

Passar på att visa Mickes och min goda lunch idag på Västermalmsgallerian:


Ceasarsallad med bulgur och räkmacka!

Vi hann med två gallerior idag plus BEA- bra jobbat! Vi var förutom i Västermalmsgallerian också i Moodgallerian där man verkligen kunde lyxshoppa- lite för exklusivt för oss kanske men kul att fönstershoppa lite!
Vi hann också med NK och Bruka där jag köpte en vit Bruka-thékopp som jag velat ha ett tag!
Bra jobbat tycker jag!
Tack för idag Micke!!!


Go å gla´ påsk på er alla i snöyran!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0