Inkokt lax med dillmajonäs och färsk sparris
Lite riktigt klassisk påskmat vankas här i huset långfredagen till ära. Jag har aldrig förr lagat inkokt lax men ätit det många gånger så idag var det dags att prova!
Lagen att koka laxen i.......
.......består av:
1 l vatten
0,5dl ättikssprit 12%
1 finskuren morot
1 skivad rödlök
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 sockerbit
dillstjälkar eller dill
Bubbla ihop ca 10 min och lägg sen i 4 laxfiléer och koka 5-10 min (beroende på tjocklek).
Om laxen serveras kall så låt kallna i lagen!
Sagas portion - med potatis......
....och min utan potatis men med ett glas riesling till!
Dillmajonäs:
Gräddfil
majonäs
pressad citron
salt
finhackad dill
Sparristips:
Numera kokar jag min sparris i stekpannan eftersom de är så långa så det är svårt med kastruller eller skålar om man kokar i micron!
Passar på att visa Mickes och min goda lunch idag på Västermalmsgallerian:
Ceasarsallad med bulgur och räkmacka!
Vi hann med två gallerior idag plus BEA- bra jobbat! Vi var förutom i Västermalmsgallerian också i Moodgallerian där man verkligen kunde lyxshoppa- lite för exklusivt för oss kanske men kul att fönstershoppa lite!
Vi hann också med NK och Bruka där jag köpte en vit Bruka-thékopp som jag velat ha ett tag!
Bra jobbat tycker jag!
Tack för idag Micke!!!
Go å gla´ påsk på er alla i snöyran!