Det har varit lite lugnt på bloggen ett tag eftersom bloggerskan är tillfälligt vrickad dvs jag har vrickat ena foten så det blir inte så mycket handlandes eller ståendes i köket för att laga mat! Men men -det går väl över!
I helgen gjorde dock jag och dottern lite smarr till hennes tjejmiddag i form av Nutella semifreddo. Här kommer nån bild och receptet: (från Matplatsen)
Själva glass-marängsmeten innan vi ringlade i nutella
Nutella semifreddo
ca 8-10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med bär eller frukt till.
Vi gjorde två tårtor men fick en över -de är så mäktiga så inte ens 12 sötsugna tjejor fick i sig allt!
Annars så smaskade tjejerna i sig Sagas goda kycklingsallad!
....och mitt specialbröd. Recept finns HÄR!
I söndags hade vi en liten söndagsmiddag med en favorit i repris: Grönpepparbiffar! Det är ett sånt bra och gott recept! Pröva det, finns HÄR!
Några bilder på matglada gänget:


Tack för besöket fam H och K!

1