På landet i regn=Foccaciabak

Vad göra när regnet står som spön ibacken hela da´n?
Jo, baka så klart. Mamma gjorde ett jättegott o lättbakat foccaciabröd
 
 
Fördrink: Rosévin och nybakt foccacia
 
Här kommer receptet:
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
1½ dl salt
1½ dl olivolja
ca 13 dl vetemjöl
2 kvistar rosmarin
(-Vi tog Timjan och det blev supergott!)
Flingsalt
 
1. Sätt ugnen på 200gr, lös upp jästen i det ljumma vattnet.
2.blanda ner saltet och hälften av oljan. Tillsätt mjölet lite i taget och rör ihop till en ganska lös deg. Jäs i ca 1 timme.
3.Smörj ett bakplåtspapper med nån msk olivolja i en långpanna. Häll ut degen. Häll över resten av oljan och gör små fördjupningar i brödet med fingrarna. Tryck ner rosmarin-/timja kvistar. Strö över flingsalt!Jäs i 20 min till.
4. Grädda i ca 25 min. Skär i bitar när brödet svalnat något.
 
Vi jäste endast 20 min totalt och det blev också helt ok!
 
Prova det här brödet!!!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0